ABDÜL BATUR: '14 MAYIS'TA HEPİMİZ KAZANACAĞIZ' google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
09 Mayıs 2023 - Salı 10:36 Bu haber 501 kez okundu
 
ABDÜL BATUR: '14 MAYIS'TA HEPİMİZ KAZANACAĞIZ'
Başkan Batur: 14 Mayıs’ta hepimiz kazanacağız
SİYASET Haberi
ABDÜL BATUR: '14 MAYIS'TA HEPİMİZ KAZANACAĞIZ'

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açtığı kurslara katılan kadınlarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 14 Mayıs’ın aynı zamanda Anneler Günü olduğunu anımsatarak, “Her şey çok güzel olacak, Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak. Ama aslında kadınlar kazanacak, gençler kazanacak, çocuklar kazanacak, vatanını seven, ülkesini aydınlık yarınlara çıkarmak isteyenler kazanacak, bu ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteyenler kazanacak. Hepimiz kazanacağız” diye konuştu.

 

 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Anneler Günü” etkinliğinde Konaklı kadınlarla buluştu. Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açtığı kurslarda eğitim alan kadınlar için, İnciraltı Rekreasyon alanında düzenlenen etkinliğe, ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP İzmir Milletvekili adayları Sevda Erdan Kılıç, Güldem Atabay, Birgül Değirmenci, Yüksel Taşkın, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP İzmir İl yöneticileri, Konak Belediye Meclisi üyeleri, kadın muhtarlar ve Konaklı kadınlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin yapılacağı 14 Mayıs’ın aynı zamanda Anneler Günü olduğunu anımsattı. “14 Mayıs’ta hem Anneler Günü’nü hem de bizim bayramımızı kutlayacağız” diyen Batur, Konak Belediyesi’nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalarla örnek bir belediye olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

 

“Seçimi kadınlar ve gençler belirleyecek”

 

“‘Birlikte Konak’ anlayışıyla çok daha güzel işler yapacağız ama sizlere daha iyi hizmet edebilmek için artık iktidarın belediyeleri, belediye başkanları olmak istiyoruz. Bu da sizin elinizde. Önümüzdeki seçim çok önemli. Bu seçimde kadınlar ve gençler belirleyici olacak. Çocuklarının, torunlarının geleceğine sahip çıkmak isteyen kadınlar, 14 Mayıs’ta bu kötü gidişe bir ‘Dur’ diyecek. Her şey çok güzel olacak, Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak. Ama aslında kadınlar kazanacak, gençler kazanacak, çocuklar kazanacak, vatanını seven, ülkesini aydınlık yarınlara çıkarmak isteyenler kazanacak, bu ülkede huzur içinde, barış ve kardeşlik içinde yaşamak isteyenler kazanacak. Hepimiz kazanacağız. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetiminde yepyeni bir anlayışla, kadınların yaşam biçimlerine karışılmayan, kadının hakkının yenmediği, kadına şiddetin son bulduğu bir sistemi de hep birlikte kuracağız. Atatürkçü kadınlarla, Atatürk’e inanan insanlarla 14 Mayıs’ı büyük bir zaferle kutlayacağımıza yürekten inanıyorum.”

 

Kılıç: Ülkeye baharı kadınlar getirecek

 

CHP İzmir Milletvekili Adayı Sevda Erdan Kılıç ise “Bu ülkeye baharı kadınlar getirecek, anneler getirecek, annesini çok sevenler getirecek. Dünyada kadın olmak zor ama Türkiye’de kadın olmak daha da zor. Tüm yük üzerimizde. Bunun üstüne kadınlar bir de şiddet görüyor, tacize uğruyor ama arkalarında devlet yok, devlet kurumları yok. İstanbul Sözleşmesi’nden bir tek adamın lafıyla çıkıldı. Sizlere Genel Başkanımızın sözünü vereceğim; iktidarımızın ilk 24 saatinde İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girecek” dedi.

 

Taşkın: Bu seçim kadınların seçimi

 

Etkinlikte kadınlara seslenen CHP İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın da, seçim sürecinde CHP’nin tüm örgütleriyle çalıştığını vurgulayarak, “Ama kadınlar çok daha fazla çalışıyor. Millet İttifakı içindeki kadınlar, Türkiye’yi kurtaracak; hem kendilerini hem Türkiye’yi kurtaracaklar. Bu seçim kadınların seçimi olacak. Onlar 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu’nu, CHP’yi ve Millet İttifak’ını seçecek. 21 yıllık yorgun iktidara son vereceğiz. Başkalarının nasıl yaşaması gerektiğini söylemeyi kendilerinde hak gören kibirli siyaset son bulacak” diye konuştu.

 

Belediyenin açtığı kurslarda tüm yıl eğitim alarak üreten Konaklı kadınlar, belediyenin Anneler Günü etkinliğinde bu yıl da gönüllerince eğlendi. 

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: ABDÜL, BATUR:, '14, MAYIS'TA, HEPİMİZ, KAZANACAĞIZ',
Yorumlar
Haber Yazılımı