AK PARTİLİ ÇANKIRI KARABAĞLAR'DA KADINLARLA BULUŞTU google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
23 Nisan 2023 - Pazar 11:52 Bu haber 678 kez okundu
 
AK PARTİLİ ÇANKIRI KARABAĞLAR'DA KADINLARLA BULUŞTU
“AK Parti iktidarında kadınlar her yerde iz bırakan oldu”
SİYASET Haberi
AK PARTİLİ ÇANKIRI KARABAĞLAR'DA KADINLARLA BULUŞTU

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, “2002’den önce unutulan kadınlar şimdi sorunlarına kesim çözüm ve taleplerine muhatap bulur oldu. AK Parti iktidarında kadınlar her yerde iz bırakan oldu” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı seçim kampanyası çerçevesinde Karabağlar’da Aile Destek Merkezi (ADEM)’i ziyaret etti.  Burada el emeği göz nuru ile yapılan üretimleri inceleyen Çankırı, ADEM’in çeşitli alanlarda sunduğu fırsatlarla nitelikli hizmetin adresi olduğunu anlattı. Çankırı; “AK Parti hükümetinde ADEM projesiyle kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonları sağlandı. Kadın artık evde oturan değil sanattan siyasete, eğitimden sağlığa sahada her yerde her türlü alanda iz bırakan oldu” dedi.

“80 bin kişi aile eğitim programından yararlandı”

AK Parti iktidarından önce kadınların sorunlarıyla, istismarlarıyla, dramlarıyla mağduriyetleriyle gündemde olduğunu belirten Çankırı; “Eser ve hizmet siyasetinde bizimle yarışacak kimse yok. Yürütülen her mücadelede biz kadınları hep yanımızda gördük. Kadınlarımızı ülkemizin beşeri sermayesinin ana unsuru haline dönüştürdük. 2002’den önce unutulan kadınlar şimdi sorunlarına kesim çözüm ve taleplerine muhatap bulur oldu. Kadınlarımızın hayalleriyle kendimize ufuk çiziyoruz. Onların gerçekleşen hayalleriyle mutlu ailelerin temeli atılıyor. Çünkü kadını güçlendirdiğimiz zaman aileyi güçlendiririz. Aileyi güçlendirirsek ilimizi güzel İzmir’imizi güçlendirmiş oluruz. Bugüne kadar İzmir’de 80 bin 67 kişi aile eğitim programlarımızdan yararlandı” diye ifade etti.

ADEM’de çocuklara da yer var

3-6 yaş çocuk bakım hizmeti de sunulan ADEM’de artık kadınların, çocuklarıyla birlikte güvenle ve heyecan duyarak geldikleri bir merkezlerinin olduğunu aktaran Çankırı şöyle konuştu: “Kurslarda eğitim gören kadınlarımıza İŞKUR tarafından günlük para veriyoruz. Bu sayede kursiyer kadınlarımız aylık gelir elde edebiliyor. ADEM'lerimizde sosyal, "kültürel", "mesleki" ve "sportif" olmak üzere 4 başlıkta kurslar düzenleniyoruz. Kurslarda kadınlar, aile içi iletişim, bebek bakımı, bağlama, gitar, aşçılık, pastacılık, kuaförlük eğitimi alabiliyor, sportif faaliyetlere katılabiliyor. Bu merkezlerimizde seminer, konferans, kermes, fuar, gezi, piknik organizasyonları, tiyatro, sinema, film gösterimi, sağlık taraması da gerçekleştiriliyor.”

“Verilen her sözü tuttuk”

Çankırı saha çalışması kapsamında Bayraklı’da bulunan Ege Oluşum Derneği’nde bölgedeki depremzede aileler için düzenlenen ‘Gülen Çocuk Mutlu Çocuk’ temalı bayram eğlencesine de katıldı. 6 Şubat depreminin ilk gününden bu yana yaraların sarılması için devletin topyekûn çalıştığını hatırlatan Çankırı, “Şu an İzmir’de 80 bine yakın depremzede ailemiz var. Bütün ilçelerde ilçe başkanlıklarımız bir seferberlik halinde yardımları ulaştırmaya çalışıyor. Biz çok büyük bir devletiz. Cumhurbaşkanımız söz verdi ve verilen tüm sözleri 21 yıl boyunca tuttu. İnşallah bu şehirler yakın zamanda eskisinden daha güzel daha da güvenli olacak. Sizler de evinize huzurlu yuvalarınıza döneceksiniz. Bu süreçte bizim başımızın tacısınız, iyi ki varsınız” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ardından Gümüşpala’da Atatürk Caddesi üzerinde esnaf ve vatandaşla bayramlaşarak partisinin Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.   

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİLİ, ÇANKIRI, KARABAĞLAR'DA, KADINLARLA, BULUŞTU,
Yorumlar
Haber Yazılımı