AK PARTİLİ DAĞ, ESİAD İLE BULUŞTU google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
28 Şubat 2024 - Çarşamba 14:22 Bu haber 266 kez okundu
 
AK PARTİLİ DAĞ, ESİAD İLE BULUŞTU
AK Partili Hamza Dağ, ,iş insanları ile buluştu
SİYASET Haberi
AK PARTİLİ DAĞ, ESİAD İLE BULUŞTU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ,   Ege Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı (ESİAD)’nda konuştu. Dağ toplantı sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Dağ konuşmasında şöyle dedi:

'ESİAD'ın kıymetli başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Değerli iş insanları, Sevgili İzmirliler Bu güzel atmosferde birlikte olmaktan mutluluk duyuyor, Sizleri sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. ESİAD 16 Mart 1992’de kurulmuş, o günden beri danışma ve dayanışma misyonuyla şehrimizdeki ve bölgemizdeki girişimcilerin her daim güvenli bir limanı olmuştur. ESİAD bölge ekonomisinde önemli bir role sahiptir. Bu anlamda yapacakları çalışmalarında başarılar diliyor, ülke ekonomimize ve şehrimize katkılarından dolayı tebrik ediyorum.

Kıymetli hemşehrilerim, Ege’nin incisi, hoşgörünün başkenti olan şehrimiz tarih boyunca medeniyetlerin buluşma noktası olmuş, ticaretin merkezi haline gelmiştir. Ankara’nın tiftiği, Bursa’nın İpeği, Ege bölgesinin pamuğu ve Anadolu’nun nice kadim ürünleri kervanlarla İzmir’imize gelmiş limanlarımız üzerinden dünya pazarına açılmıştır. Ticaretle zenginleşen İzmir, zenginliğine zenginlik katmıştır. Bu anlamda Anadolu’daki ilk demir yolu bu topraklarda hayata geçmiş olması bir tesadüf değildir. Tarihi misyonunu bugün de sürdüren şehrimiz limanlarıyla, hinterlandıyla ülkemizin dışa açılan en önemli kapılarından birisi konumundadır. Bugün İzmir’imiz sanayisiyle, turizmiyle, tarihiyle, kültürüyle, 4,5 milyonluk nüfusuyla bağrında büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu güzellikler yurduna hizmetkâr olarak, Potansiyelini, enerjiye ve sinerjiye dönüştürmek için, Yeni bir hikâye yazmak için, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım.

Kıymetli iş adamlarımız ve sanayicilerimiz, Ben hayatımı İzmir’de yaşadım, bundan sonraki ömrümü de inşallah burada geçireceğim... Öğrenciliğim bu şehirde geçti. Evlatlarımı İzmir’imizde kucağıma aldım. Avukatlık mesleğimi burada icra ettim. Gençlik kolları başkanlığını ve dört dönem milletvekilli yapma şerefine nail olduğum İzmir’imizin ihtiyaçlarını ve güzelliklerini yaşayarak tecrübe ettim. Siyasi hayatım boyunca tüm İzmirlilerin; sesi, gözü, kulağı olmaya gayret ettim. Şimdi ise şehrimizde yaşayarak tecrübe ettiğimiz sorunların çözümü, İzmir’imiz için kurduğumuz hayalleri gerçekleştirme zamanı geldi. Artık hep birlikte el ele vererek İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. İzmir iktisat kongresiyle belirlenen “ekonomide tam bağımsızlık” hedefinin konulduğu bu toprakları zenginliğin ve bereketin şehri yapmak istiyoruz. Bu süreçte özel sektörün ihtiyaçlarına biliyor ve dünyanın dört bir yanında ticaret elçileri olarak edindiğiniz tecrübeleri önemsiyoruz. Hep birlikte çalışacak, hep birlikte başaracağız. Dün olduğu gibi bugünde İzmir’imiz üretim ve ticaretle zenginleşecek, zenginliğine zenginlik katacak!

Kıymetli hemşehrilerim,

İzmir’imize önümüzdeki beş yıl içerisinde kazandıracaklarımızı 11 ana başlık altında toplayarak sizlerin takdirlerine sunduk. Bu projelerin hepsini saymak mümkün değil şehrimizin ekonomisini büyütecek projelerimizi sizlere özet geçmek istiyorum.  Ulaşımı ekonomik kalkınmanın bir aracı olarak görüyoruz. Bu kapsamda şehrimize yeni bir çevre yolu, körfez geçişi ve alternatif güzergahlar, köprülü kavşaklar, yeni metro hatları kazandıracağız.  İzmir'imizi bir girişimcilik merkezi haline getirmek için, İzmir Girişim Sermaye Fonu'nu kuracağız.  Yeni İşim, İlk Ofisim projemizle girişimcilerimize ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayacağız.  İzmir'imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, yatırımcılarımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz.  İzmir'imizde herkes için adil ve sürdürülebilir bir istihdam ekosistemi oluşturmak amacıyla, İstihdam Ofisleri, İzmir Mesleki Eğitim Merkezleri ve İZMİR İstihdam Platformu projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu projelerimiz sayesinde siz kıymetli iş adamları ve sanayicilerimizin; Mal ve hizmetlerinizin üretim, pazarlanma, dağıtım süreçleri çok daha hızlı işleyecek, inşallah. Kıymetli hemşehrilerim, Bilişimi, yenilebilir enerjiyi ve sağlık turizmini şehrimizin ekonomisini büyütecek 3 stratejik alan olarak görüyoruz. "Serbest Teknoloji Parkı Projesi’yle, Alsancak Limanı'nın arka alanını, İzmir'in ilk sanayi sitelerinin bulunduğu, endüstriyel mirasın zenginleştirdiği bir bölgeyi, teknoloji ve inovasyonun merkezi haline getireceğiz.

Robotik ve kodlama atölyeleri, oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım geliştirme ve girişimcilik merkezleriyle beş yıl sonra yazılım dünyasında İzmirli gençlerimizin imzasını, izini göreceğiz. 500 milyon TL bütçe ile kuracağımız İzmir Girişim Sermaye Fonu, denizcilikten tarım teknolojilerine, akıllı şehircilik yazılımlarına kadar geniş bir yelpazede yenilikçi iş fikirlerine finansal destek sağlayacak. "Yeni İşim, İlk Ofisim" programı ile, girişimci ruhu olan gençlere, işlerini kurmaları için gerekli olan ilk adımlarda destek olacağız. İzmir, gelişmiş bir rüzgâr enerjisi ekipmanı sanayisine de ev sahipliği yapmaktadır. Bu alanda ihtisaslaşmış sanayi bölgeleri oluşturacağız. Çandarlı Limanı ve art alanı, bu sanayiye hizmet verecek şekilde hayata geçireceğiz. Bizim turizm konusunda diğer şehirlere oranla geride olduğumuzu kabul etmemiz lazım.

Ülkemize gelen sağlık turistlerini İzmir'e çekmek hedeflerimizden biri olacak. Amacımız, İzmir'i ve bölgemizi sadece ticaretin merkezi değil kültürel ve turistik bir merkez haline getireceğine inanıyoruz. İzmir'in her bir sokağında, her bir meydanında yaşanan canlılık, şehrimizin ticaretine ve sosyal hayatına yeni bir soluk getirecek. Çıktığımız bu yolda ortak akıldan vazgeçmeyecek, toplumun her bir paydaşıyla istişare halinde olacağız. Sizleri de iş insanlarımız, sanayicilerimiz olarak her daim desteğini beklediğimiz yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Söz veriyoruz. 1 Nisan’dan itibaren 7 gün 24 saat ulaşabileceğiniz bir İzmir Büyükşehir Belediyesi göreceksiniz. Biz İzmiriz başarabiliriz, biz İzmiriz başarabiliriz. Beni dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum, Kalın sağlıcakla…

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Ege Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nın soru cevap bölümünde, bir gazetecinin “İzmir’de yaşam hakkına müdahale olacak mı?” ve “Belediye işletmelerinde içkiyi (alkolü) yasaklayacak mısınız?” tarzındaki sorulara verdiği cevapta “Sorunun cevabı çok net. Ben büyükşehir belediye başkanlığına talibim, il müftülüğüne talip değilim” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİLİ, DAĞ,, ESİAD, İLE, BULUŞTU,
Yorumlar
Haber Yazılımı