ÇEŞME'DE ENGİNAR, KARAKILÇIK TOHUMLARI DAĞITILDI google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
18 Mayıs 2023 - Perşembe 11:20 Bu haber 1003 kez okundu
 
ÇEŞME'DE ENGİNAR, KARAKILÇIK TOHUMLARI DAĞITILDI
Oran yerel üreticilere fidan dağıttı
EKONOMİ Haberi
ÇEŞME'DE ENGİNAR, KARAKILÇIK TOHUMLARI DAĞITILDI

Karakılçık Buğdayı, Anason, Kara Yulaf, Çeşme Sakızı, Sakız Enginarı gibi yerel değerlere sahip çıkarak, onları yeniden üretime kazandıran Belediye Başkanı M. Ekrem Oran Tohum Merkezi’nde yerel üreticiye fidan dağıttı.

 

Göreve geldiği günden bu yana Tarım Hizmetler Müdürlüğü kurararak, gerçekleştirdiği projelerle tarım alanında devrim yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Ovacık’ta hayata geçirilen Çeşme Belediyesi Tohum Merkezi’nde yerel üreticilere fidan dağıtımına başladıklarını duyurdu. 

 

Karakılçık Buğdayı, Çeşme Kavunu, Çeşme Beyaz Soğanı, Çeşme Sakızı, Sakız Enginarı gibi Çeşme’nin birçok endemik ürününe sahip çıkan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran Çeşme Belediyesi Tohum Merkezi’ni kurdu.

 

 “Yerli üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Tohum Merkezi’nde yerel üreticilere binlerce fidan dağıtan Oran, “Ata tohumlarımızı korumak, yaymak ve gelecek nesillere aktarmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Tarla’dan Sofra’ya, Üretici Pazarı bunlardan sadece birkaçı. Kurduğumuz Tohum Merkezi’mizde çocuklarımıza, gençlerimize bilinçli beslenmenin, tarımın önemini anlatmanın yanı sıra, Ata tohumlarımıza sahip çıkmayı öğretiyoruz” dedi.

 

Üreticinin yüzü gülüyor

Karakılçık buğdayı, sakız, enginarı gibi daha birçok ürünün belediye desteğiyle üretilmesinden ve yerel yönetimler tarafından desteklenilmesinden mutluluk duyan üreticiler, “Belediyemiz ücretsiz tohum dağıttı. Tohum Merkezi, Tarladan Sofraya, Üretici Pazarı gibi birçok projesi ile bizlerin yanında olan başkanımıza ve belediyemize teşekkür ederiz” dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇEŞME'DE, ENGİNAR,, KARAKILÇIK, TOHUMLARI, DAĞITILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı