CHP İZMİR'DE NEDEN KORKUYOR? ÖZGÜR ÖZEL'DEN SANDIK ÇAĞRISI google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
22 Mart 2024 - Cuma 17:02 Bu haber 636 kez okundu
 
CHP İZMİR'DE NEDEN KORKUYOR? ÖZGÜR ÖZEL'DEN SANDIK ÇAĞRISI
CHP İzmir'de neden korkuyor. Cemil Tugay'dan sonra Özgür Özel'de sandığa gidin çağrısı yaptı.
SAĞLIK Haberi
CHP İZMİR'DE NEDEN KORKUYOR? ÖZGÜR ÖZEL'DEN SANDIK ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Roman yurttaşlarla buluştu. Programda Türkiye'nin özgür, demokratik ve istihdam alanında güçlü bir coğrafyaya dönüştürülmesi için gençlerin sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Özel, “Demokrasiden umudunuzu kesmeyin” dedi. Başkan Tugay da bir Roman yurttaş ile anısını paylaşarak, “Bu önemli yolculuğu birlikte yaşayacağımıza inanmanızı istiyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Roman yurttaşlarla bir araya geldi. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediye başkan adayları ile çok sayıda yurttaş katıldı. Programda konuşan Özgür Özel, özellikle gençlerin Türkiye'den umudunu kesmemesi çağrısında bulunarak, şöyle dedi:

“Ben bütün gençlere çağrıda bulunuyorum. Bu ülkeden ümit kesmesinler. Bu ülkeyi hep beraber yaşanacak bir ülke durumuna getireceğiz. Bunu özgürlükle, eşitlikle, demokrasiyle yapacağız. Bu konuda CHP'li belediye başkan adaylarımızla, 1 Nisan’dan itibaren sizlerle birlikte, halk meclisleriyle, toplumun sizin gibi kanaat önderleriyle, toplumun kırılgan kesimlerinin güçlü temsilcileri ile birlikte her genci önce bu kente, sonra bu ülkeye bağlamak için üzerimize düşen neyse yapmak zorundayız. Biz gençlere bu ülkede, bu şehirde hayal kurdurtmak zorundayız.”           

BUNLAR ALSANCAK İSKELESİ'Nİ TÜRGEV'E, KARŞIYAKA İSKELESİ'Nİ TÜGVA'YA VERİRLER”

“Geçen gün Eskişehir adayları baklayı ağızlarından çıkardı. 'Hele bir şu belediyeye bir gelelim, ben burayı TÜGVA'ya Ensar'a açacağım' dedi. İzmirler’e şunu söylüyorum, İstanbul Adalar'da iskelenin üst katında muhteşem bir yer var. Orayı kirayı verseniz Adalar'ın bütün masraflarına yetecek ama oraya İstanbullular giremiyor. Çünkü İstanbul'u AK Parti yönetirken 30 yıllığına TÜRGEV'e vermiş, anlaşma yapmış. Burada öyle bir tehlike yok gelemezler ama İzmir'den oy isteyenlerin İstanbul'da ne yaptıklarını biliyoruz. Bunlar gelse Karşıyaka İskelesi'ni TÜGVA'ya verecekler. Alsancak İskelesi'ni TÜRGEV'e verecekler. Fuar'daki Paraşüt Kulesi'ni Okçuluk Vakfı'na verecekler. İzmir'in malını kendi cemaat, tarikat ve yandaş vakıflarına verir bunlar. Bunlar gücü ele aldıkları yerde kime yaşam şansı vermişler? Biz adaylarımızla 5 yıl boyunca destan yazacağız. İzmir'e korku filmi yaşatmaya çalışanlara verilecek tavizimiz yoktur. İzmir'in malı İzmir'indir, tarikatlara cemaatlere vermeyiz.”

“CEMİL TUGAY SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPACAK”

Türkiye'nin özgür, demokratik ve istihdam alanında güçlü bir coğrafyaya dönüştürülmesi için gençlerin sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Özel, şunları söyledi:

“Sandığa gidin. Evet, geçen 14 Mayıs’ta, 28 Mayıs’ta kırıldınız, üzüldünüz. Hepimiz üzüldük ama demokrasiden umudu kesmeyin sandığa gidin. CHP'nin belediye başkan adaylarına destek verin. Onları Roman gençlere, İzmir’in bütün gençlerine emanet ediyorum. Cemil Tugay’ı, Karşıyaka’dan tanıyan bütün Romanlar yaptığı işlere teşekkür ediyorlar. Nerede bir dezavantajlı grup, bir yoksul varsa Cemil Tugay’dan razı. Cemil Tugay sosyal belediyecilik yapacak, bu kentte yaşayan herkesi değerli gören ve onlara değerli olduğunu hissettiren bir belediyecilik yapacak. Ben kolay kolay söz vermem. Gençlere verdiğim sözü tuttum, kadınlara verdiğim sözü tuttum. Romanlara bir söz verdik. Size bu sözümü somutlaştırarak söylüyorum. İzmir’den de Türkiye’den de Roman arkadaşlarımız, sizin belirleyeceğiniz isimleri milletvekili olarak görevlendireceğiz. Belediye meclislerinde Roman arkadaşlarımıza önemli yerler vereceğiz. İzmir’de belediye başkanlarımızdan birinin Roman olması çok büyük bir zenginliğe işaret eder. Bu konuda sizinle beraber çalışacağız. Lütfen partimizdeki arkadaşlarımızın sayısını artıralım. Olanlara destek verelim. Yeni bir döneme başlıyoruz.”  

“ROMAN DOSTU BELEDİYE ÖDÜLÜNÜ ALDIK”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay da gelecek 5 yılın heyecanını yaşadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karşıyaka'da herkese eşit hizmet götürdüm. Eşit kent hakkını gözettik. Bu yolculuğumuzda toplumumuzun dezavantajlı kesimi olan Romanlarımız, kendi mahallelerinin sorunlarını çözmede, kendi içlerinden çıkan önderlerle kurdukları sivil toplum örgütleri ile bize öncü oldular. Bu yönlerini takdir ediyorum. Onlarla beraber Roman dostu belediye ödülünü aldık. Roman yurttaşlarla gurur duyuyorum, kendi toplumlarına önder ve örnek oldukları için. Roman mahallemizden biri olan Örnekköy'de bir yaşlı teyzemizi hatırladım. Bana 'Bugüne kadar hiç oy vermedim. Ama önümüzdeki seçimde gelip sana oy vereceğim’ dedi. Hayatımda duyduğum en güzel sözlerden biriydi, en önemli ödüllerden biriydi. Bu yolculuğu birlikte yaşayacağımıza inanmanızı istiyorum.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, İZMİR'DE, NEDEN, KORKUYOR?, ÖZGÜR, ÖZEL'DEN, SANDIK, ÇAĞRISI,
Yorumlar
Haber Yazılımı