CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNİ YAPAN RÖNESANS ŞİRKETİ'NDEN İZMİR'E 4 GÖKDELEN google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
27 Aralık 2023 - Çarşamba 14:41 Bu haber 1087 kez okundu
 
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNİ YAPAN RÖNESANS ŞİRKETİ'NDEN İZMİR'E 4 GÖKDELEN
Türkiye'de ve dünyada tercih ediliyor.
EKONOMİ Haberi
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNİ YAPAN RÖNESANS ŞİRKETİ'NDEN İZMİR'E 4 GÖKDELEN

İzmir'e yeni gökdelenler geliyor. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yapan hem Türkiye'de hem de yurtdışında bir çok projeye imza atan Rönesans Holding, İzmir'in gözbebeği ve tarihi evleriyle adından söz ettiren Bayraklı Turan'a iddiaya göre 4 ayrı blokta 20'şer katlı gökdelenler için çalışmalarına başladı. Neva Yalı adı verilen gökdelenlerin temelleri atılmaya başlandı. Gökdelenler için nevayali.com üzerinden talep alınmaya başlandı. Rönesans Holding'in deprem bölgesinde yeni konutlar için yapılan ihaleleri de aldığı biliniyor.

İzmir'in gözbebeği Turan'da Rönesans Holding'e 20'şer katlı yapı iznini iddiaya göre projeye hem İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi verdi. Çünkü yasaya göre ' Bir projenin inşasının belirli kanun ve hükümlere uygun bir şekilde çizildiğini belirten inşaat ruhsatını almak için yapı sahibi veya vekilinin yapı ruhsatı alma dilekçesi ve diğer gerekli evraklarla birlikte projenin dahil olduğu bölgenin bağlı olduğu belediyeye bizzat başvurmaları gerekmektedir'. deniliyor.

Yine yasaya göre bir yere inşaat izni verilmesi;

'Yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri) verilen izindir'. denilmekte. 

 

1+ 1 de var 4+1 de

Projeye göre tüm daireler panoramik pencerelere ve teraslara sahip olacak. 'Ferah konutlar, olağanüstü manzara' sloganıyla satılacak ultra lüks daireler 1+1, 1+2 , 1+3 ve 1+4 şeklinde daire alacaklara sunulacak. Teraslarda yüzme havuzları olacak. İnşaat alanı içerisinde bulunan Braggiotti ve Giraud ailelerine ait köşklere ise dokunulmayacak. Köşkler korunacak ve ziyarete açılacak. 

 

DÜNYADA SÖZ SAHİBİ TÜRK FİRMASI

Rönesan Holding ise kendi web sayfasında kendi tanıtımını şöyle özetliyor.

Avrupa’nın en yüksek binası Lakhta Center, İsviçre Alpleri’nden geçen ve dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli Gotthard Base Tüneli, Hollanda’nın en uzun karayolu tüneli Gaasperdammertunnel, dünyanın en büyük doğalgazdan benzin üretim tesisi olan Türkmenistan GTG, Kuzey Kutup Denizi’nde yer alan ve dünyanın en büyük betonarme yüzer doğalgaz platformu olan Arctic LNG, dünyada yeni bir enerji hattı açılmasını sağlayan Yamal LNG üretim tesisleri, Karayipler’deki hastane projeleri, Sri Lanka Su Arıtma Tesisleri ve Türkiye’de dünyanın en büyük deprem izolatörlü yapısı olan Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi, bugüne kadar inşa ettiğimiz yüzlerce projeden birkaçı… Son 15 yıldan bu yana, Engineering News Record (ENR) tarafından yayınlanan”Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhitlik Firmaları” listesinde yer alıyoruz. ENR 2021’e göre dünyanın en büyük 24’üncü, Avrupa’nın ise 8. uluslararası müteahhitlik firmasıyız.

Türkiye’de bugüne kadar ortaklarımız ile birlikte toplam 5,7 milyar Euro büyüklüğünde yatırım hayata geçirdik. Bu yatırımlar için 1,6 milyar Euro tutarında doğrudan yabancı yatırımın ve 3,2 milyar Euro tutarında yabancı finans kuruluşlarından edinilen proje finansman kredisinin ülkeye girmesini sağladık. Rönesans Holding’in inşaat sektöründe dünyanın en büyük 10 kuruluşu arasında yer almasını hedefliyoruz.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: CUMHURBAŞKANLIĞI, KÜLLİYESİNİ, YAPAN, RÖNESANS, ŞİRKETİ'NDEN, İZMİR'E, 4, GÖKDELEN,
Yorumlar
Haber Yazılımı