KESİAD SİNAN OĞAN VE ÜMİT ÖZDAĞ'I AĞIRLADI google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
03 Mayıs 2023 - Çarşamba 13:12 Bu haber 865 kez okundu
 
KESİAD SİNAN OĞAN VE ÜMİT ÖZDAĞ'I AĞIRLADI
KESİAD Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ı ağırladı
SİYASET Haberi
KESİAD SİNAN OĞAN VE ÜMİT ÖZDAĞ'I AĞIRLADI

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) düzenlediği toplantıda ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ı ve ATA İttifakı üyesi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı ağırladı. KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, her partiye ve siyasi görüşe eşit mesafede bir STK olarak siyasetin her rengini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. KESİAD üyelerine birer konuşma yapan Oğan ve Özdağ, iktidar sözcülerinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi darbeyle eşleştiren söylemlerine tepki gösterdiler.

 

“Günel: Seçimlere projeksiyon tutmaya çalışıyoruz”

 

Kemalpaşa Ramada Otel’de yapılan buluşmanın açılışında bir konuşma yapan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, KESİAD’ın kurulduğu günden bugüne yalnız iş dünyasının değil bölgesel olduğu kadar ulusal dinamiklerin de hassas takipçisi olduğunu söyledi. İş dünyasının sadece ekonomik verilerden müteşekkil olmadığını vurgulayan KESİAD Başkanı Günel, “Bu dünya; devletin tüm mekanizmalarının işleyiş biçiminden, toplumun sosyo-kültürel ikliminden, küresel dengelerden ve tabi ki iç & dış siyasi gelişmelerden etkilenmektedir. KESİAD tam da bu noktada bölgenin başat aktörlerinden biri olarak üzerine tevdi edilen rolü üstlenerek yaklaşan genel seçimlere projeksiyon tutabilme vazifesini yerine getirmektedir” dedi.

Bu düşünceden hareketle siyasi yelpazenin neresinde yer aldığına değil; devlet nizamı içerisinde, kanunlar çerçevesinde kabul görmüş ve seçimlere katılmaya hak kazanmış her parti temsilcisine ve adaya eşit mesafede durarak fırsat tanımayı ilke edindiklerini ifade eden Günel, “Daha önceki yıllarda yapılan seçim çalışmalarında da aynı duruşu sergileyerek derneğin bünyesinde farklı görüşlerden siyasi parti temsilcileri ve adaylarına kendilerini ifade edebilmeleri adına birçok imkan sağlamıştır. Burada aslolan siyaset üstü bir tutum sergileyerek milletimizin tüm temsilcilerine adil ve şeffaf bir iletişim ortamının tesis edilebilmesi ve demokrasinin hakim kılınmasıdır” dedi.

 

Günel: “Kırmızı çizgilerimiz var”

 

KESİAD olarak kendilerinin de kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Günel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Milletin iradesine tahakküm uygulanmasına, adaletin farklı ağızlarca zulüm kırbacı olarak kullanılmasına, ay yıldızlı al sancağımızın lekelenmesine ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucuları başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve diğer bilinen bilinmeyen vatan evlatlarına akıl dışı ithamlarda bulunarak üzerine, devletimizin kodlarıyla oynama cüretini gösterebilecek alçaklara fırsat verilmesine aldığımız her nefeste karşıyız ve karşı olacağız”

 

Özdağ: “Türk Arap Cumhuriyeti olmamak için sığınmacıları göndereceğiz”

 

Oğan’dan sonra kürsüye gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Ümit Özdağ ise mültecilerin geri gönderilmesi politikasının iktidarı aldıklarında bir numaralı kararnameleri olacağını söyledi.

Türkiye’nin bir Türk Arap Cumhuriyeti haline getirilmek istendiğini söyleyen Özdağ, “Üstelik bu senaryo iyi senaryo. Kötü senaryo ise önümüzde Suriye, Lübnan örnekleri var, bir iç çatışma ve bölünme olasılığı. Bunun önüne geçmenin yolu Suriyelileri en kısa sürede ülkelerine gönüllülük esasıyla değil devlet kararlılığı ile göndermekten geçer” dedi.

Zorla gönderme fikrini de açıklayan Özdağ, “Elbette elimizde sopa alıp bu insanları kovalamayacağız. Önce Suriye ile anlaşacağız ve bu insanların ülkemizde elde ettikleri ayrıcalıkları bitireceğiz. Bir Türk eczaneden bir ilacı kaç liraya alıyorsa, hastanede kaç liraya tedavi görüyorsa bu insanlar da o ücreti ödeyecekler. O zaman görün zaten hepsi gidecektir. Onları burada tutan bu ayrıcalıklar ve bunların hepsi bizlerin vergileri ile ödeniyor” dedi.

Demografik yapının bozulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Özdağ, “Bizim bu politikamızdan sonra diğer partilerde bunu dillendirmeye başladılar. Ancak onların düsturu gönüllülük, bizimkisi ile kararlılık” diye konuştu.

 

 

Oğan: “Soylu görevden alınmalıydı”

 

KESİAD Başkanı Günel’in konuşmasından sonra kürsüye gelen ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, KESİAD üyelerine güncel siyasi değerlendirmeler yaparken, seçildikleri takdirde uygulamak istedikleri politikaları da anlattı. Son günlerde İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer iktidar temsilcilerinin seçim ile darbeyi eşleştiren açıklamalarını eleştiren Sinan Oğan, “Süleyman Soylu, Erdoğan’ın mayınlı arazilere soktuğu birisidir. Soylu, yaptığı açıklama ile 14 Mayıs’ı bir darbe girişimi olarak değerlendirdi. İşaret fişeğini Süleyman soylu yaktı” dedi.

Erdoğan aklı başında, sorumlu devlet adamı vasfını 20 senedir göstermediğini ancak giderayak bu sorumluluğu göstererek Süleyman Boylu’yu görevden almasını beklediğini söyleyen Oğan, “Erdoğan’dan Soylu’ya hitaben, ‘Ne münasebet darbe, sen de vekil adayısın, ben de Cumhurbaşkanı adayıyım, o zaman biz de bu darbenin ortağımıyız’ demesini beklerken, kalktı daha tehlikeli bir açıklama yaparak ‘Kandil’in desteklediklerine bu ülkeyi bırakamayız’ dedi. Ben üzülerek şöyle değerlendiriyorum, seçimi kaybedeceklerini anladıkları anda muhtemeldir ki HüdaPar ile HDP üzerinden Türkiye’yi bir çatışmaya çekecekler. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Bazı güçlerin iki ittifakın yanına HüdaPar ile HDP’yieklemlendirdiğini söyleyen Oğan, “Ancak son günlerdeki açıklamalar beni ciddi anlamda endişelendirdi. Seçimlerin kaybedeceklerini anladıkları anda Güneydoğu’da HDP ile HüdaPar’ı karşı karşıya getirip farklı bir senaryo üzerinden gidebilirler. Buradan biz uyarmış olalım, biz bu tuzağa Türkiye’yi düşürmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Seçimin ikinci tura kalma ihtimalinin güçlü olduğunu da ifade eden Oğan, ATA İttifakı’nın güçlü bir destek görmesi durumunda ATA İttifakı’nın ikinci turda Türkiye’nin emniyet sübabı olacağını söyledi. 

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: KESİAD, SİNAN, OĞAN, VE, ÜMİT, ÖZDAĞ'I, AĞIRLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı