PINAR 'DAN YILBAŞINA EN GÜZEL HİNDİ TARİFİ google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
18 Aralık 2023 - Pazartesi 10:20 Bu haber 904 kez okundu
 
PINAR 'DAN YILBAŞINA EN GÜZEL HİNDİ TARİFİ
Pınar'dan yılbaşına en güzel hindi tarifi
SAĞLIK Haberi
PINAR 'DAN YILBAŞINA EN GÜZEL HİNDİ TARİFİ

Türkiye’yi hindi eti ile tanıştıran marka olduklarını söyleyen Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir; “Son derece sağlıklı, besleyici ve lezzetli hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.”

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti hindi etinde üretim ve tüketim yıldan yıla ivmeli bir şekilde artarken; hindi eti ihracatı da aynı hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye’de kişi başı hindi tüketiminin arttırılmasının kırmızı ete alternatif olması nedeniyle büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Son derece sağlıklı, besleyici ve lezzetli hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” dedi.

Türkiye’de kişi başı hindi eti tüketiminin istenilen seviyeden oldukça düşük kaldığını vurgulayan Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Türkiye’de kişi başına 540 gram tüketimi olan hindi etinin, Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var.” dedi. 

Sağlıklı ve lezzetli beslenmek isteyenler için eşsiz bir gıda 

Sağlıklı beslenmek isteyenler, spor yapanlar ve diyet yapanlar için hindi etinin eşsiz bir gıda olduğunu belirten Hüseyin Demir; “Büyüme, gelişme ve sağlıklı bir yaşam için sıklıkla tüketilmesini tavsiye edilen hindi eti vücudumuz için gerekli olan vitamin ve minarelleri içeriyor, Düşük yağ oranıyla kalp dostu ve protein açısından da çok zengin bir besin kaynağı. Aynı zamanda içeriğindeki yüksek triptofanla mutluluk veren besinler arasında da gösteriliyor. Yılbaşı ile birlikte hindi eti tercihinin arttığı bu günlerde tüketicilerimizin güvenilir markaların ürünlerini tercih etmelerini öneriyoruz. Ambalajlı ürünler satın alınırken mutlaka üretim ve son tüketim tarihleri kontrol edilmeli. Hindi eti satın alındıktan sonra en kısa sürede pişirilmeli veya 1 ile +4 derecede muhafaza edilmeli” değerlendirmesinde bulundu. 

Yılbaşı sofralarına özel hindi lezzeti Pınar’dan...

 

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi, hafif ve ekonomik bir protein kaynağı olan hindi, Pınar kalitesi ile sofralara konuk oluyor. 5-6 kilogram ağırlığında özel ambalajı ve lezzetiyle fark yaratan Pınar Hindi,  geleneksel yılbaşı yemeğini sofralarınıza taşıyor. Pınar Yılbaşı Hindisini Pınar markasının online satış kanalı olan pınaronline.com.tr ve farklı market zincirlerinde de raflarda görmek mümkün.

 

Pınar Hindi’yle birlikte paketin içinde yer alan pişirme torbası ve pişirme göstergesi, etin en lezzetli biçimde hazırlamasını sağlayacak. Pınar şeflerinin yılbaşına özel olarak hazırladığı Pınar Yılbaşı Hindisi tarifi, dostlarla kutlanan yeni yıl sofrasına lezzet ve renk katacak, yeni yılın geleneksel ve eşsiz lezzetini sevdiklerinizle paylaşma imkanı sunacak.

Pınar’dan Lezzetli Yılbaşı Hindisi ve Yaban Mersinli İç Pilav

Pınar hindiyi açıp üzerine sıvı yağ, tuz, toz kırmızı biber, pul biber ve karabiber ekleyip iyice yedirin.  

Paketten çıkan fırın poşetine koyun. Fırın tepsisinin içine balkabağını koyup, sıvı yağ gezdirip ve biberiye ekleyip; 180-200 derecelik fırında 1 saat kadar üzeri kızanana kadar pişirin. 

 

Hindi pişerken, tencere içinde yağları kızdırıp soğanları 2 dk kavurun ve pirinçleri ekleyin, kavurmaya devam edin.  Tarçın yenibahar ve tuzu ekleyip iyice kavurun. En son badem ve yabanmersinini ekleyin ve karıştırın. Suyunu ekleyip ağzı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın. 

Pişen hindiyi balkabakları ile beraber bir servis tepsisine alın. Dilimlenmiş portakal, greyfurt ve biberiye dalları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

 

Malzemeler:

1 kaşık toz kırmızı biber

1 paket pınar hindi

1 bardak sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pul biber

karabiber

Tuz

2 dilim balkabağı

4 dal biberiye 

Sıvı yağ


 

2 soğan (küpler halinde doğranmış)

3 bardak baldo pirinç

6 bardak kaynar su

1 kaşık tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1.5 kaşık yenibahar

Tuz

1 tatlı kaşığı Tarçın

1/2 bardak kuru Yabanmersini

1/2 bardak badem

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: PINAR, 'DAN, YILBAŞINA, EN, GÜZEL, HİNDİ, TARİFİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı