TEKSTİLİN DEVİ HUGO BOSS'TAN YENİLEBİLİR ENERJİYE YATIRIM google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
08 Temmuz 2022 - Cuma 15:31 Bu haber 1489 kez okundu
 
TEKSTİLİN DEVİ HUGO BOSS'TAN YENİLEBİLİR ENERJİYE YATIRIM
HUGO BOSS Tekstil Sanayi’den yenilenebilir enerji yatırımı
EKONOMİ Haberi
TEKSTİLİN DEVİ HUGO BOSS'TAN YENİLEBİLİR ENERJİYE  YATIRIM

HUGO BOSS Tekstil Sanayi’den 
yenilenebilir enerji yatırımı
 
HUGO BOSS Tekstil Sanayi, İzmir’deki üretim tesislerinde bulunan 5000 metrekarelik alana kurduğu (GES) güneş enerjisi santralini devreye aldı. Yenilebilir enerji alanındaki ilk yatırımını hayata geçiren şirket, önümüzdeki dönemde de yatırımlarını arttırmayı hedefliyor.
 
1999 yılından bu yana Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyetlerini gösteren ve Avrupa pazarına yönelik tüm hazır giyim ürün gruplarında HUGO BOSS’un ana üretim platformu olan HUGO BOSS Tekstil Sanayi, İzmir’deki üretim tesislerinde bulunan 5000 metrekarelik alana kurduğu (GES) güneş enerjisi santralini devreye aldı. İlk etapta yılda yaklaşık 805.000 kWh elektrik üretecek olan sistemin ürettiği elektrik miktarı 328 hanenin yıllık enerji tüketimine eş değer olacak. Ayrıca santraller, yıllık ortalama 400 ton CO2 salınımını önleyecek. HUGO BOSS Grubu’nun amacı, 2030 yılına kadar yalnızca yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanan bir organizasyon haline dönüşmek. HUGO BOSS Tekstil Sanayi de bu alandaki yeni yatırımlarıyla bu hedefi desteklemeyi amaçlıyor. 
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan HUGO BOSS Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya “HUGO BOSS Tekstil Sanayi olarak sürdürülebilirlik alanındaki önceliklerimiz doğal kaynakların sorumlu tüketimine, atık yönetimine ve karbon salınımımıza özen göstermeye odaklanıyor. Bu kapsamda somut hedeflerimiz ve yatırımlarımız var. Bunlardan en sonuncusu yenilebilir enerji alanında gerçekleşti. Bu yıl bu alanda yaklaşık 4,3 milyon TL’lik bir yatırımla pilot projemizi devreye aldık Önümüzdeki dönemde bu yatırımı 22 milyon TL’ye çıkararak fabrikamızda kullandığımız elektrik enerji ihtiyacımızın 35’ini kendi (GES) güneş enerji santrallerimizden karşılamayı amaçlıyoruz. “diye konuştu.
 
HUGO BOSS Tekstil Sanayi üretim tesisleri özellikle erkek giyim, kadın giyim, spor giyim, gömlek ve penye gibi farklı ürün gruplarında HUGO BOSS grubun en önemli üreticisi konumunda. Grubun tedarik zincirinde, İzmir’deki üretim tesislerinin payı erkek giyimde 40, kadın giyim ve gömlek ürün grubunda ise 35 dolaylarında seyrediyor.
Kaynak: Editör:
Etiketler: TEKSTİLİN, DEVİ, HUGO, BOSS'TAN, YENİLEBİLİR, ENERJİYE, , YATIRIM,
Yorumlar
Haber Yazılımı