TUNÇ SOYER DEPREMZEDELERLE BULUŞTU google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
18 Nisan 2023 - Salı 16:21 Bu haber 642 kez okundu
 
TUNÇ SOYER DEPREMZEDELERLE BULUŞTU
Tunç Soyer'den depremzedelere 'Elimden ne geliyorsa yapacağım'
SİYASET Haberi
TUNÇ SOYER DEPREMZEDELERLE BULUŞTU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 ilde yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin ardından eski Hilton Oteli binasında misafir edilen depremzedelerle sahurda bir araya geldi. Depremzedelerin isteklerini dinleyen Başkan Tunç Soyer, “Sizin yerinize kendimi koyarak elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 şehirde yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinin ardından İzmir’e gelen depremzedeleri misafir etmeye devam ediyor. Depremzedelerin geçici barınma sorununu çözmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hissedarı olduğu eskiden Hilton Oteli’nin kullandığı binanın da kapıları büyük ortak Ata Holding'in de onayıyla depremzedelere açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada misafir edilen depremzedelerle sahurda bir araya geldi. Başkan Tunç Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen ve bürokratlar da eşlik etti. Eski Hilton Oteli’nde 75 odada 163 kişi konaklıyor.

Soyer depremzedelerin isteklerini dinledi
Depremzedelerin isteklerini dinleyen Başkan Tunç Soyer, Osmaniye’de yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başkan Soyer, “Herkes bir işin ucundan tutuyor, biz de Osmaniye’nin elinden tutabildik. Orada da çok ihtiyaçlar var. Sizin yerinize kendimi koyarak elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun”
Malatya’dan gelen depremzede Ömer Kabadayı, “Eşim ve çocuklarımla beraber geldik. İki büyük deprem geçirdik. İki depremde de evde yakalandık. Çocuklarımızla beraber çıkmamız bir mucize oldu bizim için. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik. Sağ olsunlar bizleri buraya yerleştirdiler. Çocuklarımla beraber hemen hemen iki aydır buradayız. Güler yüz hiç eksik olmuyor. Yaşadığımız o sıkıntıları, depremin acılarını bir nebze olsun değil neredeyse unutturdular. Tunç Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. İzmir halkına özellikle teşekkür ediyorum” dedi.


Malatya’dan gelen depremzede Vahdettin Bay, “Biz canlı canlı her şeyi yaşadık, çok zor durumlarda kaldık. Yardım çok geç geldi. 1,5 aydır buradayız. Memnunuz, sağ olsun Başkanımız Tunç Soyer bize kucak açtı, buraya yerleştirdi. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bütün insanlara kucak açtı, bizleri burada ağırladı, biz çok memnunuz. İzmir’e geldiğimiz için şanslıyız” dedi.
Hatay’dan gelen depremzede İsmet İpek, “A’dan Z’ye kadar herkes çok saygılı. Allah razı olsun belediye başkanından. Bundan iyisi can sağlığı” dedi.


Kahramanmaraş’tan gelen Neriman Kaymak, “40 gündür buradayız. Çok iyi ağırlanıyoruz” dedi.
Adıyaman’dan gelen depremzede Hasan Yavuz, “40 gündür buradayız. Allah İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden razı olsun. Buradaki halka yiyecek, giyecek, çadır, konteyner, dağlarda olan köylerin hepsine yiyecek verdiler. Hem orada hem buradaki depremzedelere destek çıkıyorlar” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TUNÇ, SOYER, DEPREMZEDELERLE, BULUŞTU,
Yorumlar
Haber Yazılımı