ARALARINA KARA KEDİ GİRDİ.20 GÜNDÜR KONUŞMUYORLAR

 

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Gazeteci Fatih Altaylı’nın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, İzmir’deki adaylık sürecine dair önemli açıklamalar yaparken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile 20 gündür konuşmadığını bu iddialar çıktığından beri ise kendisiyle iletişim kurmadığını belirtti. Özel, “Genel Başkan yardımcımı yolladım konuştu. AK Parti’ye katılmayacağım dedi bana söyledi. Dün yine önceki dönemlerden genel başkan yardımcımız gitmiş AK Parti’ye katılma ihtimalini görmüyorum diye söyledi. Bir de şu anda aynı partide değiliz” ifadelerine yer verdi.

 

20 GÜNDÜR ARAMIYORUM

 

Bağımsız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AKP’ye geçeceği yönündeki iddialar gündemde yerini korurken Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ise bu iddialar ile ilgili konuştu. Özel, Tugay ile AKP iddiaları çıktığı günden beri konuşmadığını aktararak, "Arayıp da AK Parti’ye katılacaksın diye bir şey söylenir mi? Kendisi de defalarca yalanladı. Büyük büyük de sözler söylediğini söylüyor arkadaşlar. Cemil Tugay butlan kararı çıktığında hemen parti kurmalıyız dedi. Dedim öyle bir şey olmaz. O kendisi ayrıldı. Acele ettiniz dedim. Biz hep size yük oluyoruz. Biz sizin sırtınızdan yük alalım dedi. Bizim kendisiyle son konuşmamız bu çerçevede. 20 gündür bu laflar çıktı aramıyorum.

 

“Genel Başkan yardımcımı yolladım konuştu” diyen Özel, “AK Parti’ye katılmayacağım dedi bana söyledi. Dün yine önceki dönemlerden genel başkan yardımcımız gitmiş AK Parti’ye katılma ihtimalini görmüyorum diye söyledi. Bir de şu anda aynı partide değiliz. Arayıp da bir şey demek istemedim. Durduk yerde AK trollerin gazıyla bir şey yapmak istemiyorum. Sonrasında bu aramalar suistimal ediliyor" ifadelerini kullandı.

 

SENGEL'İ KİMSE TANIMIYOR

 

Özel, yerel seçimlerde yapılan anketleri değerlendirerek, "İzmir’de sonuçta Karşıyaka’nın belediye başkanı, ankette çıkıyor, Karşıyaka’da seviliyor. İzmir’de pırıl pırıl Selçuk Belediye Başkanımız kadın (Filiz Ceritoğlu Sengel) onu da ankete koyduk hepsini koyduk. Cemil Bey birinci çıktı, o beşinci çıktı. Selçuk ve civarında çok seviliyor ama dön bu tarafa kimse tanımıyor. Selçuk Belediye Başkanı eşit oyda çıksaydı yakın bile çıksaydı aday gösterilirdi” diye konuştu.