AK PARTİ KARABURUN ADAYI KAYKAÇ 'ÇIKIN PROJELERİNİZİ AÇIKLAYIN' google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
25 Şubat 2024 - Pazar 17:49 Bu haber 487 kez okundu
 
AK PARTİ KARABURUN ADAYI KAYKAÇ 'ÇIKIN PROJELERİNİZİ AÇIKLAYIN'
AK Partili Kaykaç: 'mevcut başkan bir an evvel projelerini açıklasın'
SİYASET Haberi
AK PARTİ KARABURUN ADAYI KAYKAÇ 'ÇIKIN PROJELERİNİZİ AÇIKLAYIN'

Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç’ın, geçtiğimiz gün yapılan Meclis üyeleri tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği konuşması, ilçe genelinde büyük yankı uyandırdı. Konuşmasında; yerli aday vurgusundan gerçekleştirilemeyen projelere, ortak değerler üzerinden üretilen siyasetten, Meclis üyesi seçimlerine kadar birçok konuya değinen Kaykaç, katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. 

Halkın yoğun bir katılımıyla gerçekleşen Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri tanıtım toplantısında mevcut başkanın geçmiş dönem proje vaatlerine de değinen Eyüp Kaykaç, Başkanın basına yansıyan olumsuz haberleri ile ilçenin Türkiye gündemine gelerek marka(!) olduğunu söyledi.  Yerli aday vurgusunun ilçede yaşayan, bununla birlikte nüfus kütüğü Karaburun olmayan yaklaşık 40’lık seçmenin seçilme hakkını ortadan kaldıran bir söylem olduğuna dikkat çeken Kaykaç; “Bu söylem Cumhuriyet’in değerleri ile bağdaşmamaktadır. Yanı sıra, Karaburun’u tanımayan bir aday söyleminden yola çıkılarak Sayın Nurşen Balcı’nın arabasının mevcut başkanın akrabaları ve belediye çalışanları tarafından tekmelenmesi de kadına verdiği değer ile öne çıkan Atatürk’ün partisine hiç yakışmamaktadır. Bu tavır aynı zamanda Karaburun halkını da yansıtmamaktadır.” dedi. 

Meclis üyelerini seçerken Karaburun’ a hizmet için amaç birlikteliği yaptığını vurgulayan Kaykaç’ın; “Benim meclis üyelerimin belediye ile herhangi bir çıkar ilişkisi yoktur. Bu nedenle halkımızın bizim meclis üyelerimizi değerlendirirken bu gerçeği göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Benim Meclis üyelerimin belediye ile herhangi bir kişisel, ticari ya da rant ilişkisi yok.” söylemi katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç’ın büyük yankı uyandıran konuşmasından başlıklar şu şekilde: 

 

Ortak değerlerimiz üzerinden siyaset yapmayın, projelerinizi açıklayın! 

Cumhuriyet ve Atatürk, sadece belli bir kesimin tekelinde değildir. Ortak paydamızdır. Hepimizi bir arada tutan, birbirine bağlayan çok güçlü bir değerdir. Bu söylemle siyaset yapmak, proje üretememezliğin, gerçek korkunun ve basiretsizliğin göstergesidir. Karaburun halkı buna inanmaz, geçmiş dönemdeki çalışmalarınızı düşünür, açıklayacağınız projeleri bekler. Tıpkı bizim gibi. 

 

Karaburun, altyapı sorunlarını çözemeyen, sinekle bile mücadele edemeyen yerli adaydan bıktı

Karaburun’un gerçekten sorunlarını çözecek, Karaburun için çalışacak bir belediye başkanına ihtiyacı var. Yerli aday söylemi, Karaburun’da doğmayan ama burada yaşayan halkımızın seçilme hakkını ortadan kaldıracak çok yanlış bir söylemdir. Bu söylem en başta Cumhuriyet’in temel değerlerine aykırıdır. Altyapı sorunları devam eden, halkını bozuk yollardan, sinekten, ulaşım sorunundan kurtaramayan, halkının sorunlarını dinleyip çözüm üretemeyen, kısacası hizmet üretemeyen bir belediye, ortak değerlerimiz üzerinden siyaset üreterek Karaburun’un temiz yürekli halkını daha fazla kandıramaz!


 

Mevcut Başkan bir an evvel projelerini açıklasın

Mevcut başkan ve ekibinin bu halkı hafife aldığını düşünüyorum. Çünkü olmayana ergi metoduyla, korku söylemleriyle seçim kazanacaklarını düşünüyorlar. Bu bakış açısı Karaburun halkının zekasını hafife almaktır. Çünkü bu halk, belediyeciliğin esas görevinin hizmet olduğunu bilmektedir. Hizmetsizlikten bunu bizzat deneyimlemiştir. Bu nedenle proje beklemektedir.  Bizler de mevcut başkanın projelerini gerçekten çok merak ediyoruz. Kendisine önerimiz, bu sefer açıklayacağı projeler 2019 seçimlerinde hazırladığı ve gerçekleştiremediği vaatleri gibi sadece başlıktan ibaret olmasın. Çünkü halkımız projenin nasıl hazırlanması gerektiğini, sadece başlık ve söylemden ibaret olmadığını, projede kaliteyi bizde gördü. 

 

Yapamazsınız diyenler var, yaparız! 5 yıl çok uzun bir süre

5 yıl, ortalama insan ömrünün yaklaşık 6-7’si kadar. Açıkladığımız projeler ağırlıklı altyapı projeleri, biz bunlara ek birçok vizyon projesini de hayat geçireceğiz ve bunu yaparken Avrupa Birliği Projeleri de dahil olmak üzere tüm kaynakları kullanmaya çalışacağız. Yöremiz bu kaynakların kullanımı için çok uygun. Ancak bugüne kadar bu konularda neredeyse hiç çalışma yapılmamış. 

 

Meclis üyelerimizle amaç birlikteliğimiz var

Meclis üyelerimizi belirlerken; doğru, dürüst, iletişime açık, gerçekten Karaburun için çalışacak kişileri seçtik. Bu anlamada hepsi ile amaç birlikteliğimiz var. Amacımız da ‘Karaburun’a gerçekten hizmet etmek.’ Karaburun halkı gerçekleri görüyor, biliyor. Biz onların sağduyusuna güveniyoruz.

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİ, KARABURUN, ADAYI, KAYKAÇ, 'ÇIKIN, PROJELERİNİZİ, AÇIKLAYIN',
Yorumlar
Haber Yazılımı