AK PARTİ KONAK ADAYI ÇANKIRI'DAN KADINLARA 8 MART MESAJI google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
06 Mart 2024 - Çarşamba 14:48 Bu haber 377 kez okundu
 
AK PARTİ KONAK ADAYI ÇANKIRI'DAN KADINLARA 8 MART MESAJI
AK PARTİ KONAK ADAYI ÇANKIRI'DAN KADINLARA 8 MART MESAJI
SİYASET Haberi
AK PARTİ KONAK ADAYI ÇANKIRI'DAN KADINLARA 8 MART MESAJI

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ithafen yaptığı yazılı açıklamada, kadınların toplumun mimarı olduğunu belirtti. Çankırı, “Kadın bir araya getiren, buluşturan, uzlaştıran ve yaşanabilir dünya adına karar mekanizmasında yer alarak canla başla çalışan bir kimliktir" dedi.

 

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada kadınların sevginin, şefkatin ve fedakarlığın sembolü olduğunu açıkladı. Kadınların bugün dünyanın her yerinde artık belirleyici faktör pozisyonunda olduğunu öne süren Çankırı kadını metalaştıran ve erkek karşısında güç yarışına sokan sistemlere karşı yine hem cinsler olarak birbirlerinden güç aldığını belirtti. Çankırı; "Bir anne, evlat, eş, kız kardeş ve her şeyden önce bir kadın olarak farklı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ancak kadın olmanın gücü her daim her platformda uzlaştırıcı olmanın en büyük gücüdür.  Kadın öyle bir kimlik ki bugün sahada ve içeride ‘iş niteliği ve biyolojik’ kavramlarını başarısıyla alaşağı etmiştir. Kadın kadının yurdudur. Düşünün ki bir erkeği terbiye etmek bir insanı yetiştirmek bir kadını terbiye etmek ise bir aileyi, hatta toplumun büyük bir bölümünü yetiştirmek demektir.” İfadelerinde bulundu.

 

“Öteleyen kavramları başarıyla alaşağı ettik”

Çankırı dünyanın yarısını kadınların fikri ve duygusal katkısının oluşturduğuna dikkat çekerek; “Kadını her alanda görmek mümkün. Çünkü kadın öyle bir kimlik ki, artık sahada ve içerde ‘biyolojik ve iş niteliği’ kavramlarını başarısıyla alaşağı etmiştir!” dedi.

 

Siyasette aktör vurgusu

Yazılı açıklamasında kendisinin üç dönemlik milletvekilliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez TBMM Kadın İdare Amirliği görevini üstlenmenin ayrı bir gururunu yaşadığını ifade eden AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı şu ifadelere yer verdi: “Kadın artık siyaset denildiğinde sandık başında oy kullanan birey olmaktan çıkmıştır. Kadın aktörlerin, yönetimlere katılımı ve temsili siyasal sistemlerle kurduğu bağ ile gerçekleşmiştirBeşikten mezara kadar uzanan süreçte özellikle kadınlar yaşadıkları yerde, kendi ortak sorunlarına çözüm üretebilmenin işleyişini ister.  Bir kadın yaşadığı yerde nefes alıyorsa kendini gerçekleştirebilmenin yolunu da bulmuş demektir. Bu da ancak yerel yönetimler olarak sorumlu olduğunuz sınırlarda yönetimlerin sunduğu hizmetlerle kadınları üretime dahil ederek gerçekleşebilir.  Evden sokağa, iş yerinden komşuluğa, okuldan yola, hastalık ve sağlığında, acil durum alanlarında o bölgenin sosyal donatı alanlarından, yeme içmeden güvenliğe kadar, evlenmeden tutunda ev kurmasına kadar her alanda yerel yönetim vardır.”

 

Rakamlarla kadınların temsil oranı

Öte yandan AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı yaptığı yazılı açıklamada son 20 yılda kadınların temsil oranını da paylaştı.

İşte o rakamlar…

Son 20 yılda kadınlara sağlanan kazanımlar tırmanışta. Örneğin; 2019 verilerine göre halihazırda Türkiye genelinde bin 88 kadın muhtarımız var. Bugün iftiharla belirtmek isterim ki mensubu olduğum partinin kadın katılım oranı ise 5 milyon 512 bin 775’tir ki bu dünyadaki en büyük kadın siyasal hareketidir. Keza 600 vekilin olduğu Meclis'te kadınların oranı yüzde 20'nin biraz üzerinde. Bu da Cumhuriyet tarihi boyunca kadınların Meclis'teki en yüksek oranıdır. Gönül ister ki bu rakamların hepsinin kadın olmasından yana. Son olarak yerel siyaset ve kent yönetimi kadınların bilemeyeceği, anlamayacağı, karışmaması gereken bir alan olmaktan çıkmıştır.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİ, KONAK, ADAYI, ÇANKIRI'DAN, KADINLARA, 8, MART, MESAJI,
Yorumlar
Haber Yazılımı