BAKIN AKBELEN'İ KATLEDEN HANGİ VAKFIN ÜYESİYMİŞ google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
28 Temmuz 2023 - Cuma 13:30 Bu haber 1104 kez okundu
 
BAKIN AKBELEN'İ KATLEDEN HANGİ VAKFIN ÜYESİYMİŞ
Bakın Akbelen'i katleden hangi vakfın üyesiymiş
ASAYİŞ Haberi
BAKIN AKBELEN'İ KATLEDEN HANGİ VAKFIN ÜYESİYMİŞ

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'ndaki maden sahasını genişletmek için ağaç kesimi gerçekleştiren Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'in Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye şubesinin (WWF Türkiye) Mütevelli Heyeti üyesi olduğu ortaya çıktı.

Ormanda Limak Holding ve IC Holding'in ortak iştiraki YK Enerji'nin maden sahasını genişletmek için ağaç kesimi günlerdir sürerken, ağaç katliamına engel olmak isteyen yöre halkına ise kolluk güçleri sert müdahalede bulunuyor.

Türkiye'nin önde gelen patronlarından Nihat Özdemir'in kızı olan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'in WWF Türkiye'nin mütevelli heyeti üyesi olmasının ortaya çıkmasının ardından vakıf bir açıklama yayımladı.

Vakıfın açıklamasında Ebru Özdemir’in "profesyonel faaliyetlerinin vakfın ilkeleri ile uyuşmadığı", Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

Vakfın açıklamasında "Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfımızın ilkeleri ile uyuşmaması ve vakıf tüzüğümüze aykırı olması sebebiyle mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemleri devam etmektedir WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak İkizköy-Akbelen Ormanı’nda sürmekte olan maden sahası açma çalışmalarına karşı, sivil toplum paydaşları ve yöre halkının verdiği mücadelenin yanındayız. Maden sahası açma faaliyetlerinin acilen sona erdirilmesi için yetkililerden taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: haber.sol.org.tr

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAKIN, AKBELEN'İ, KATLEDEN, HANGİ, VAKFIN, ÜYESİYMİŞ,
Yorumlar
Haber Yazılımı