BAŞKA ATEŞ YAKACAK YER BULAMADIN MI? ATEŞİ BUCA CEZAEVİ'NDE YAKACAK google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
03 Mayıs 2023 - Çarşamba 10:46 Bu haber 829 kez okundu
 
BAŞKA ATEŞ YAKACAK YER BULAMADIN MI? ATEŞİ BUCA CEZAEVİ'NDE YAKACAK
Tepkiler var
SİYASET Haberi
BAŞKA ATEŞ YAKACAK YER BULAMADIN MI? ATEŞİ BUCA CEZAEVİ'NDE YAKACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi hıdırellez ateşini Buca Cezaevi'nde yakacağını duyurdu. İzmir Büyükşehir ateşin yakılmasından sonra alanda eğlence yapılacağını da paylaştı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararına tepkiler geldi. Çünkü, Buca Cezaevi faal durumdayken olaylar yaşanmış ve bazı mahkumlar müdeahale sonucu bazıları da müdahaleden dolayı kendilerini yakarak yaşamlarına son vermişti. İzmir Büyükşehir basın kuruluşlarına geçtiği haberde duyurusunu şöyle yaptı.

Baharın müjdecisi Hıdırellez, 5 Mayıs Pazar günü İzmir’de eski Buca Cezaevi alanında birbirinden güzel konser ve etkinliklerle kutlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılacağı etkinlikte tüm Türkiye’ye bu alanın parka dönüştürülmesi için yeniden bir çağrı yapılacak.

İzmirliler, baharın başlangıcı ve doğanın uyanışı olarak kabul edilen Hıdırellez’i eski Buca Cezaevi alanında birbirinden güzel konser ve etkinliklerle kutlayacak. 5 Mayıs saat 18.00’de başlayacak kutlamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski Buca Cezaevi alanının parka dönüştürülerek halkın kullanımına açılması ile ilgili yeniden bir çağrı yapacak.

Eski Buca Cezaevi alanı işlevsel bir parka dönüşsün
Yıllardır atıl ve boş bir şekilde bekleyen eski Buca Cezaevi alanını 35 Yaşayan Park projelerinden birine dönüştürmeyi istediklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “69 bin metrekarelik alanın birçok farklı işleve sahip bir parka dönüştürülerek İzmirlilerin kullanımına açılmasını hedefliyoruz. Hazırladığımız planda park çocuk oyun alanı, spor alanları, basketbol sahası, kaykay pisti, çay bahçesi, semt pazarı, birçok çayır ve meydandan oluşan sosyal bir alan hâline gelecek. Ayrıca alanda panayır ve festival, açık hava atölyeleri, mini fuar alanı, açık hava konser ve tiyatroları, kent sofrası gibi birçok etkinlik düzenlenebilecek. Tüm bunların yanı sıra parkın olası bir afette toplanma alanı olarak da kullanılmasını amaçlıyoruz. Sesimizi duyurmak için bir kez daha 5 Mayıs’ta tüm İzmirlileri Buca Cezaevi alanına davet ediyorum” dedi.

Hıdırellez coşkuyla kutlanacak
Eski Buca Cezaevi alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama renkli anlara ev sahipliği yapacak. 18.00’de başlayacak etkinlikte sokak sanatçıları performanslarını sergileyecek. Ayrıca alanda film gösterimi de olacak. Kutlamada DJ Uğur Ablak ve Tepecik Orkestrası sahne alacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKA, ATEŞ, YAKACAK, YER, BULAMADIN, MI?, ATEŞİ, BUCA, CEZAEVİ'NDE, YAKACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı