CHP'Lİ ARSLAN: 'MUTFAKTA ATEŞ VAR' google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
08 Haziran 2022 - Çarşamba 14:45 Bu haber 1253 kez okundu
 
CHP'Lİ ARSLAN: 'MUTFAKTA ATEŞ VAR'
CHP İzmir Milletvekili Arslan 'mutfak yangın yeri'
SİYASET Haberi
CHP'Lİ ARSLAN: 'MUTFAKTA ATEŞ VAR'

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Batman’da yürüttükleri saha çalışmaları sırsında bir Terzi esnafını ziyaret etti. CHP’li Arslan’ın Terzi’ye halini hatırını sormasıyla birlikte terzi, ‘durum çok kötü, çok vahim. Hiçbir şey alamıyoruz. Zaten mutfakta ateş var. Hiçbir şey alamıyoruz.” sözleri ile ne kadar zor durumda olduklarını paylaştı. 

“Şimdinin 10 lirası, bizim için 10 milyar gibi”

Sohbet esnasında milletvekili Arslan’ın, ‘tadilat, tamirat mı yapıyorsun’ sorusuna terzi, ‘sadece tadilat tamirat yapıyorum. Akşama kadar çalışıyoruz, o çalıştığımız paradan da bir şey anlamıyoruz. Hiçbir şey anlamıyoruz. Düşün ki Türk Parası olarak 100 lira paramız vardı cebimizde. Bir daire yapabiliyordum ben, o 100 lirayla. O 100 lira, bugün çarçur oldu, hiçbir şey kalmadı. Şimdinin 10 lirası, 100 lirası, 10 milyar parası değerinde oldu. Öyle, o kadar zarar gördüm.’ Diyerek ekonomik olarak nasıl mağdur olduğunu paylaştı.

“Durum çok zor, çok kötü”

CHP’li Arslan’ın, ‘dükkânın kiramı, kaç kişi çalışıyorsunuz’ sözlerine ise, terzi, ‘dükkanım kira. 450 TL kira parası ödüyorum. Bir kişi, tek çalışıyorum.  Günlük bazen geliyor 90, bazen 100 lira. Bazen hiç gelmiyor. İş olmadığı da oluyor. Allah'tan ki burada kendi evimiz var, kirada oturmuyorum. Kirada olsaydık hiç geçinemezdik. 3 tane çocuğum var. İki tanesi okuyor, bir tanesi de anaokulunda. Durum çok zor, çok kötü.”’diye karşılık verdi.

 

Batman’da ziyaret ettikleri her meslekten esnafın ve kurum kuruluşların yaşanan ekonomik krizi iliklerine kadar yaşadığını gördüklerini vurgulayan CHP’li Arslan, terzi esnafına, ‘umudumuzu yitirmeyeceğiz. CHP olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu, adalet ve eşitlik içinde üreten ve hakça bölüşen bir yönetim anlayışıyla, tüm bu sorunları birlikte çözeceğiz. Biraz daha sabırlı olacağız. Sandık geliyor. Sizin, Batman’ın ve ülkemizin bu kötü gidişine hep birlikte dur diyeceğiz. Mutlu, bereketli bir ülkeyi birlikte tekrar inşa edeceğiz’ sözleri ile esnafa moral vererek vedalaştı. 

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP'Lİ, ARSLAN:, 'MUTFAKTA, ATEŞ, VAR',
Yorumlar
Haber Yazılımı