DEMEK AKBAĞ EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
31 Mayıs 2022 - Salı 11:07 Bu haber 1627 kez okundu
 
DEMEK AKBAĞ EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
“Seyirciler ismimi afişte gördüklerinde o işi izlemek istesin”
- Haberi
DEMEK AKBAĞ EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Ege Üniversitesi (EÜ) Karikatür ve Mizah Topluluğu (EKAMİT) tarafından EÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda "Ege Mizah Günü" etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında usta tiyatro ve sinema sanatçısı Demet Akbağ ile sosyal medya fenomenleri Elif Uluğ ve Selinay Yalçın, Egeli öğrencilerle bir araya geldi. 

Ege Üniversitesinde öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten başarılı oyuncu Demet Akbağ, kendisine yöneltilen soruları samimiyetle yanıtladı. Sinema ve tiyatroyu karşılaştıran Akbağ, “Sinema ve tiyatroyu kıyaslayacak olursak, tiyatroda hatanızı düzeltme şansınız yok. Sinema gibi tarihe geçmiyorsunuz ama hatanızı da geri alamıyorsunuz. Ancak seyirciyle göz gözesiniz. Bunun keyfi başka bir şeyle paylaşılmaz. Ayrıca tiyatroyu çok seviyorum ve yerine bir şey koyamıyorum. Sinema ise daha minimallik ve yönetmenlik gerektiriyor” dedi. 

“Seyirciler ismimi afişte gördüklerinde o işi izlemek istesin”

Rol tekliflerini değerlendirme kriterlerinden bahseden Akbağ, “Ben çok seçici davranıyorum. Her projeyi tercih etmiyorum. Yönetmen ve set ekibi bir projede oldukça önemlidir. Benim oynadığım projede seyirciler, adımı afişte gördüklerinde o işi izlemek istesinler” diye konuştu. Oynadığı karakterler ile kurduğu bağı anlatan Akbağ, “Dizi veya sinema gibi uzun süreli projelerde rolden çıkamama durumu oluyor. Bir Demet Tiyatro zamanlarında sokakta karşılaştığımız insanlar, oradaki karakterimizin ismiyle bizlere hitap ediyorlardı.  Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Altan Erkekli gibi isimlerin rol aldığı Vizontele filmi de Türk sinemasına çağ atlatan bir filmdi. O filmden sonra Türk sinemasında gişe rekortmeni filmler çıkmaya başladı” dedi. 

Genç yaşta tanınmanın kendisini olgunlaştırdığını söyleyen Sosyal Medya fenomeni Elif Uluğ, “Genç yaşta tanınmak beni olgunlaştırdı. Yaşıtlarıma göre insanlarla çok daha fazla iletişime girdiğim için farklı olaylar yaşayarak büyük bir olgunlaşma yaşadım. Ekonomik özgürlük ve yalnız yaşamamla beraber insanlarla yaşadığım olaylar beni olgun düşünmeye sevk etti” diye konuştu.

“Ege Üniversitesini sıcak ve samimi buldum”

Ege Üniversitesi öğrencileriyle buluşmaktan keyif aldığını söyleyen Sosyal Medya Fenomeni Selinay Yalçın ise “İlk defa bir üniversite etkinliğine katılıyorum. Ege Üniversitesini sıcak ve samimi buldum. Burada olduğum için çok mutluyum” dedi. 

Etkinlik kapsamında EÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Mehmet Demirkesen,  akustik şarkı dinletisi gerçekleştirdi. Ayrıca Ege Hip-Hop Topluluğu da bir  dans gösterisi sergiledi. Etkinlik sonunda Elif Uluğ,  Selinay Yalçın ve Demet Akbağ’a EKAMİT Yönetim Kurulu üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. 





 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DEMEK, AKBAĞ, EGE, ÜNİVERSİTESİ'NDE, ÖĞRENCİLERLE, BULUŞTU,
Yorumlar
Haber Yazılımı