EMLAKÇI GİBİ. KARABURUN BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN 40 ARAZİ SATMIŞ google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
20 Mart 2024 - Çarşamba 10:27 Bu haber 381 kez okundu
 
EMLAKÇI GİBİ. KARABURUN BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN 40 ARAZİ SATMIŞ
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Karaburunlunun 40 arazisini satmış
SİYASET Haberi
EMLAKÇI GİBİ. KARABURUN BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN 40 ARAZİ SATMIŞ

Karaburun’da çok iddialı ve halkta karşılığını bulan bir seçim kampanyası yürüten Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, Mevcut Başkan İlkay Girgin Erdoğan’a, kamu arazilerinin satışı ile ilgili çok tartışma yaratacak sorular yöneltti.  

Karaburun’da 2019 yılında göreve gelen İlkay Girgin Erdoğan’ın 5 yıllık görev süresinde kamuya ait çok sayıda arazi satışının yapıldığını ifade eden Kaykaç, özellikle son 2,5 ayda hızlanan satışlara dikkat çekerek bu arsaların kimlere ne kadar bedelle satıldığını, elde edilen gelirlerin Karaburun için ne şekilde harcandığını sordu. Proje ve hizmete dayanmayan muğlak söylemlerle seçim çalışması yürüten Erdoğan ve ekibinin bugüne kadar yöneltilen hiçbir soruya cevap vermediklerinin altını çizen Kaykaç, bunun da “şeffaf belediyecilik” anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi. 

Karaburun'da şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı için son güne kadar mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Kaykaç, göreve geldiklerinde tek bir arazi satışı bile yapmayacaklarının sözünü verdi. Aynı sözü İlkay Girgin Erdoğan’ın vermesi için kendisine çağrıda bulunan Eyüp Kaykaç şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Elimizi nereye atsak bir sorun, kimi dinlesek bin şikayet! Karaburun’un sorunları çok fazla ötelenmiş. Bugüne kadar belediyeye ait 40’a yakın arsa satıldığını biliyoruz, bu rakam daha fazla da olabilir. Halkımız ne yazık ki bu soruları kendisine sormaya çekiniyor, Başkanın sosyal medya hesaplarındaki olumsuz yorumlar tek tek siliniyor. Sahte hesaplar üzerinden hakkımızda uydurma haberler yapılıyor. Hepsi hakkında tek tek inceleme başlattık. Hesaplarda kullanılan resimlerin gerçek sahiplerini bulduk. Onlar da suç duyurusunda bulundular. Ne yazık ki gerçeklerden bu şekilde kaçmak mümkün olmuyor. 

Uykudan Önce masallar bittiyse, gerçekleri konuşalım mı? 

Görev süreniz boyunca ne yaptığınızı, ama sadece gerçekleri, olduğu şekli ile bilmek istiyoruz. Halkımızın size yöneltmekten çekindiği, korktuğu soruları sormak için artık biz varız! İşini, evini barkını kaybetme korkumuz olmadan, Karaburun halkı adına size sorularımızı iletiyoruz. Soru soranları engelleyip, sahte hesaplar üzerinden olmayan senaryolar üretilmesine müsaade etmeyeceğinize inanmak istiyoruz. Halka ait olan arazilerin satışından elde edilen gelir ne oldu, sormak ve öğrenmeyi istemek en doğal hakkımız. Bunun gibi size yönelteceğimiz daha çok sorumuz olacak. 

Tekrar soruyor ve bir umut cevap bekliyoruz: 40’a yakın kamu arazisi kime ve kimlere satıldı, elde edilen gelir ne kadar ve bu gelir nerelere harcandı?  Cevap verirseniz şaşıracak, ama mutlu da olacağız. Gerçekleri duymak ve bilmek istiyoruz.”

 

Karaburun’a Sözümüzdür, bir tane bile kamu arazisi satmayacağız! 

Aynı sözü Siz verebiliyor musunuz? 

 

Bizim halkımıza en büyük sözümüz olsun, göreve geldiğimizde bir tane bile kamu arazisi satmayacağız. Belediyemize gelir yaratacak proje ve faaliyetler üretecek, ama arsa satışından medet ummayacağız. Haydi İlkay Hanım, aynı sözü siz de verin. Böylelikle sonuç ne olursa olsun gerçekten kazanan Karaburun olsun. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: EMLAKÇI, GİBİ., KARABURUN, BELEDİYE, BAŞKANI, ERDOĞAN, 40, ARAZİ, SATMIŞ,
Yorumlar
Haber Yazılımı