HAMZA DAĞ İZMİR TARIM PROJELERİNİ AÇIKLADI google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
02 Mart 2024 - Cumartesi 08:12 Bu haber 233 kez okundu
 
HAMZA DAĞ İZMİR TARIM PROJELERİNİ AÇIKLADI
Hamza Dağ Bergama'da tarım projelerini açıkladı
SİYASET Haberi
HAMZA DAĞ İZMİR TARIM PROJELERİNİ AÇIKLADI

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir projelerinin ardından merakla beklenen tarım projelerini de açıkladı. Bergama'da köylülerin de katılımıyla gerçekleşen toplantıya Hamza Dağ ünlü vatan şairimiz Nazım Hikmet'in dizeleriyle başladı. Dağ konuşmasını ve tarım projelerini şöyle anlattı.

“Toprak emek ister, emek veren herkesin yüzü gibi güler. 
Yaşamak, umut etmek ve sevmek gibi, 
Üretmek de güzel şey be kardeşim. 
Hele toprağın dilinden anlarsan, hele toprağa sevda katarsan, 
Yaşamak ne güzel şey be kardeşim.”

Nazım Hikmet'in bu dizeleri, bizlere emeğin kıymetini, mükafatını ve toprağın cömertliğini net şekilde ifade ediyor. 

Biz de bugün bu toplantıda, toprağın dilinden konuşmak ve ona katacağımız sevdayı İzmir'imize anlatmak için bir araya geldik.

Şehrimiz, her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da EŞSİZ BİR POTANSİYELE sahiptir.

Temel hedefimiz, bu potansiyeli süreklilik arz eden bir bereket ve zenginliğe dönüştürmektir. "Tarımıyla, üretimiyle EŞSİZ İZMİR" diyerek çıktığımız bu yolda, durmaksızın çalışmaya hazırız ve kararlıyız.

Bu güzel buluşmada, tarım ve hayvancılık alanında İzmir'imizin eşsiz potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen projelerimizi paylaşacağız.
 
"Tarımıyla, Üretimiyle Eşsiz İzmir" vizyonumuz çerçevesinde, kentimizin zengin tarımsal potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Çiftçilerimizin refahını artıracak ve yerel ekonomimize katkıda bulunacak projeleri hayata geçireceğiz.

Bu alanda ortaya koyacağımız projeleri ise beş (5) ana başlıkta topladık. Bunlar;

•    İzmir Makina Parkları 
•    Tarım ve Hayvancılıkta Büyükşehir Destekleri
•    Büyükşehir Tarım ve Hayvancılık Tesisleri
•    İzmir’in Eşsiz Köyleri
•    İzmir'in Eşsiz Köylerine Kapsamlı Desteklerimiz
şeklindedir.

İlk başlığımız

1-    İZMİR MAKİNA PARKLARI
Tarım, medeniyetin temelini oluşturur. Toprağın işlenmesi ve ekilip biçilmesiyle ilgili bildiklerimiz, tarihten miras kalan eşsiz hazinelerden biridir.

İnsanoğlu olarak toprağın, suyun ve tohumun yani hayatın kaynağı olan bu unsurları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ancak bu kolay bir süreç değildir. Büyük emek ve sabır ister.

“İzmir Makina Parkları” projemiz ile bu meşakkatli süreçte çiftçilerimizin yükünü hafifleteceğiz, üretim süreçlerini kolaylaştıracağız.

Üreticilerimizin her anında hep yanında olacağız.
Bu projemizle de hedeflerimizi net şekilde ifade ediyoruz:

Toprak daha verimli işlenecek, ürün çeşitliliği artacak,
kalite yükselecek!

İzmir Makine Parkları’nda, çiftçilerimizin temel ekipman ihtiyaçları, her daim kendilerinin hizmetine sunulacak.

Kooperatif ve birliklerimizin yapmış olduğu üretimlerle ilgili de makine ve ekipman desteklerimizi vereceğiz.

Günümüzde teknoloji, tarımsal üretimde büyük bir katma değer sağlamaktadır. 

Bizler de bu bilinçle sadece temel ekipmanları değil aynı zamanda teknolojik makine ve ekipmanları da çiftçilerimizin kullanımına sunacağız. 

İlaçlama, sulama ve gübreleme gibi işlemleri artık robotik teknoloji ve drone filosu ile gerçekleştirmek mümkün olacak. 

Amacımız, teknolojinin faydalı kullanımıyla bereketli topraklarımızdan maksimum verimi sağlamaktır. 

İhtiyaç olan bölgelerimize sabit sellektörler kuracağız. 

Ziraat odalarımıza; taş toplama, katı gübre dağıtma, kompost karıştırma, yem ezme, balya ve silaç paketleme makinaları alarak üreticilerimizin hizmetine sunacağız.

İzmir Makina Parkları projemizle özellikle küçük işletmeci ve üreticilerimize yüksek maliyet ile ekipman edinme zorluklarına karşı somut bir çözüm sunmuş olacağız.

Parklarda bulunan araç ve ekipmanlar, ekonomik fiyatlarla ve ihtiyaç duyulan süre boyunca kiralanabilecek. Bu uygulama, üreticilerimizin iş gücü ve ekipman maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak, üretim kapasitelerini arttırmalarını sağlayacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çiftçisinin yanında olacak, üretimin her aşamasında destek verecek. 

Üreticimiz kazanacak, İzmir kalkınacak…

2-    TARIM VE HAYVANCILIKTA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Bu toprakları yalnızca bir yaşam kaynağı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda geleceğimizin teminatı olarak değerlendiriyoruz. İzmir, her alandaki gücüyle daima bölgemizin öncü şehri olmuştur. Tarımsal üretimi, yerel ve ulusal düzeyde stratejik bir öneme sahiptir. Bu gerçeğin bilincinde olarak, kapsamlı destek programlarımızı hayata geçireceğiz. Çiftçilerimizin imkanlarını ve üretkenliğini artıracağız.

Finansal ve Teknik Destek

Çiftçilerimize yenilikçi tarım uygulamalarını benimsemeleri için gerekli finansal ve teknik desteği sağlayacağız. Böylece İzmir'in çiftçisi, üretim maliyetinin düşmesi ve ürün kalitesinin artmasıyla daha rekabetçi bir seviyeye ulaşacak. 

Yem, İlaç ve Gübre Desteği

Küçük işletmelerimiz ve üreticilerimiz için yem, ilaç ve gübre desteği uygulamalarını devamlı hale getireceğiz.

Ülkemizin tarım politikaları çerçevesinde yer altı su kaynaklarımızı merkeze alarak hareket edeceğiz. 

Yüzde 50 Yem Bitkisi Tohum Desteği

Üreticilerimize yem bitkisi üretimleri için yüzde 50’si bizden kampanyası çerçevesinde tohum desteği vereceğiz.

Planlı ve Sözleşmeli Üretim Garantisi 

Gelir getirici ürünlerde fidan ve tohum desteğimizi de düzenli ve sürekli hale getireceğiz. Zeytin, kestane gibi benzer ürünler için büyükşehir belediyesi olarak sözleşmeli ve planlı üretimi hayata geçireceğiz.

Üreticilerimizin ürettikleri ürünleri değer kaybı yaşamadan satabilmeleri için kooperatiflerimize ve birliklerimize, büyükşehir belediyemizin öncülüğünde sözleşmeli üretim yaptıracağız, alım garantisi vereceğiz. 

 Bu ürünlerimizi İzmirlilerle buluşturacağız. Tüm sosyal marketlerimizin rafları kendi ürettiğimiz ürünlerle dolacak.

Lisanslı Depolar (Hububat vb.)

Başta hububat olmak üzere tüm ürünlerimiz için lisanslı depolarımızın sayısının artmasını sağlayacağız. Bu desteklerimizle tarımsal üretim zincirinin her aşamasında çiftçilerin yanında olacağız.

İzmir'imizin benzersiz lezzetlerini, yöresel ürünlerimizi korumak ve tanıtmak adına, coğrafi işaretleme çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bu sayede, ürünlerimizin pazar değerini artıracağız. 

Yöresel ürünlerimizin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımını yaparak, İzmir'imizin zengin tarımsal çeşitliliğini ve kültürel mirasını daha da değerli kılacağız.

Kıymetli İzmirliler,

Türkiye’de üretilen en kaliteli zeytinyağı bu bölgeden çıkmaktadır. 

Zeytinyağımızın artık kendi markası ile satılabilmesi adına özel bir çalışma yürüteceğiz. 

“Ayvalık Zeytinyağı” olarak bilinen yağın yarısından fazlası Bakırçay bölgesinden çıkmaktadır. Bakırçay’ın zeytinyağını markalaştıracağız, sadece Türkiye’de değil dünyada en çok bilinen markalardan biri haline getireceğiz.

Uluslararası Piyasalarda Kabul

Elektronik ürün sertifikası ile zeytinyağımızın uluslararası piyasalarda kabul görmesi için gerekli adımları hızlıca atacağız.

Bergama Tulum Peyniri’nin Markalaştırılması

Bergama Tulum Peyniri’nin ve İzmir Tulum Peyniri’nin marka değerinin arttırılması hususunda öncülük yapacağız. Bu markaları, Türkiye’de bilinir hale getireceğiz.

Modern Kurutma Tesisleri

Bunların yanı sıra, kurutma tesislerimizi çoğaltacağız.  Böylelikle meyve ve sebzelerimizin modern kurutma tesislerinde kurutulup paketlenmesi yoluyla üreticimizin daha çok kazanç elde etmesini sağlayacağız.

Kıymetli İzmirliler,

Üzerine düşülmesi, düşünülmesi ve daima sahip çıkılarak geliştirilmesi gereken bir diğer husus ise hayvancılıktır.  Şimdi sizlere bu alandaki projelerimizi ifade etmek istiyorum. 

Hayvan Pazarları ile Çadırları - Yem ve Branda Desteği 

Bölgemize modern bir “Hayvan Pazarı” kazandıracağız. Fiziki imkanlarıyla rahat ve sağlıklı bir ortam sunacağız.

Küçük işletme ve üreticilerimiz için “Hayvan Çadırı” ve yem depolama için branda desteği sağlayacağız. 

Arı Kovanları ve Ekipman Desteği 

Bölgemizde arıcılık faaliyetlerinin çok yaygın olduğunu biliyoruz. Bu alandaki gelişimi artırmak için bal ormanlarımızın sayısını arttıracağız. 

Üreticimize arılı kovan ve ekipman desteklerimiz olacak. Kooperatiflerimiz ve birliklerimiz ile sözleşmeli üretim yapacak, alım garantisi vereceğiz. 
Bu bölgenin balını bir marka haline getireceğiz. Üreticilerimizin kovanlarından çıkan balları sosyal marketlerimiz ve esnaflarımız aracılığıyla hemşerilerimizle buluşturacağız.

Süt Toplama Merkezleri

Sütün toplanmasından tüketiciye ulaşmasına kadar olan aşamalarda kooperatifler ve birlikler üzerinden üreticimize her türlü desteği vereceğiz. 

Süt toplama merkezleri kurup, soğuk süt depolama tesislerinin sayısını artıracağız. Böylelikle sütün işlenmesi ve değerlendirilmesi süreçlerini daha sistemli ve verimli hale getireceğiz.

Kooperatiflerimiz ve birliklerimiz üzerinden üreticilerimize ve girişimcilere hayvan desteklerimizi gerçekleştireceğiz.

Gebe Hayvanların Aşılanması

Küçük işletmelerimizin ve üreticilerimizin “buzağı ve kuzu kayıpları”nın önüne geçilmesi için gebe hayvanların doğum öncesi aşılanmasını sağlayacağız.  

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yapılacak tüm aşılamaların “el emeği ücreti”ni karşılayacağız. Böylelikle üreticimizin cebinden herhangi bir ücret çıkmamış olacak. 

Hayvancılık Su Ücretleri İndirilecek

Bunun yanında bakanlık TÜRKVET sisteminde kaydı olan hayvancılık işletmelerinin su tarifelerinde özel indirimler gerçekleştireceğiz.

Hayvan içme suyu tesisleri yapacağız. Membran ve kil kaplamalı hayvan içme suyu göletleri oluşturacağız. 

İhtiyaç olan bölgelerimizde beton ve saç sıvatlar yapacağız. Meralarımızın ıslah edilmesini sağlayacağız. Böylelikle üreticilerimizin maliyetlerini düşürmüş olacağız. 

Sevgili İzmirli hemşehrilerim
Hayata geçireceğimiz tüm projelerde ziraat odalarımızın, kooperatiflerimizin, birliklerimizin ve değerli üreticilerimizin görüşlerini alacak, projelerimizi birlikte hayata geçireceğiz.

Daha yeşil, daha bereketli, daha sağlıklı bir İzmir’de hep birlikte yaşayacağız… 

3-    BÜYÜKŞEHİR TARIM VE HAYVANCILIK TESİSLERİ

Tarım ve Hayvancılık Teknoparkı

Yenilikçi tarım ve hayvancılık tekniklerinin geliştirilmesi için üniversitelerimiz ile birlikte Tarım ve Hayvancılık Teknoparkı kuracağız. 

Bu merkezleri, ilgili alanlarda çalışma yapmak isteyen girişimcilerimizin vazgeçilmez alanı haline getireceğiz. 

Teknoparkımızda tarım ve hayvancığa yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilecek. Tarım gelişecek, İzmir gelişecek ve inanıyoruz ki, Eşsiz İzmir’imiz ülkemize ilham olacak. 
 
Tarım alanında kuracağımız organize sanayilerle belli başlı ürünlerde şehrimizi merkez haline getireceğiz. 

Kozak Fıstık Araştırma ve Rehabilitasyon Enstitüsü’nü Bergama’mıza kazandıracağız. 

Kozak çam fıstığının veriminin arttırılması konusunda uzun yıllardır bir çok çalışma yapıldı. Bu noktada çalışmaları hızlandıracak, ivedilikle inceleyecek ve bu çalışmalara öncülük edeceğiz. 

Verimin arttırılması adına Tarım ve Orman Bakanlığı ile üniversitelerle işbirliği içerisinde gerekli adımları atacağız.

Bergama, Kınık ve Dikili’ye Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri

Gıda ve tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesini Bergama’mıza kazandıracağız.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi’ni hızlıca tamamlayacağız.  Bitkisel üretimin ve bunlara dayalı sanayinin; desteklenmesini ve geliştirilmesini sağlayacağız. 

Aynı zamanda bu alanda ürünlerin paketlenmesi, işlenmesi, muhafaza edilmesi ile uygun ve kaliteli üretimin önünü açacağız. 

Bölgemizde tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesiyle rekabet edilebilirliğimizi arttıracağız. Burada 40 farklı sektörden en az 2 bin işçinin istihdamını sağlayacağız.  

Dikili’de de tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgemizi hızlıca hayata geçireceğiz. Bu bölgede 3 bin 500 kişiye istihdam imkanı sunacağız. 

Burası tek alanda kurulacak, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak faaliyet gösterecek ve  Avrupa’nın en büyük sera projesi olacaktır.

Tematik Köy Projeleri ve Festivaller

İzmir'in zengin tarım ürünlerini öne çıkarmak ve turizmi canlandırmak için Tematik Köy Projeleri’ni hayata geçireceğiz, tarım festivalleri düzenleyeceğiz. 

Kınık’tan Urla’ya, Bayındır’dan Menemen’e kadar bir dizi festival ve tematik köy projesi ile İzmir’in tarım zenginliğini tüm dünyaya tanıtacağız.

Hasat Festivali’nden Çilek Festivali’ne, Çömlek Festivali’nden Bergama Kermesi’ne kadar hali hazırda gerçekleştirilen bu güzel festivallerimizi daha da büyütecek, genişleteceğiz.

Bölgenin özgün tarım ürünlerine odaklanacak ve bu şekilde ürünlerimizin tanıtımına katkı sağlayacağız.

Soğuk Hava Depoları

Değerli İzmirli hemşehrilerim, tarımın kalbi olan şehrimizde, üreticilerimizin alın teriyle yetiştirdikleri ürünlerin her bir tanesi bizim için kıymetli. Bu değerli ürünlerin bozulmadan, tazeliğini koruyarak tüketicilere ulaşması için büyük bir adım atıyoruz. 

Kırsal bölgelerimizde kuracağımız soğuk hava depolarımız, İzmir'in bereketli topraklarında yetişen her bir ürünün, hasat sonrası tazeliğini korumasını sağlayacak. Bu sayede, ürün israfını önlemekle kalmayıp, aynı zamanda verimliliği ve üretim emeğini de korumuş olacağız. 

Soğuk hava depolarımız sayesinde, mevsimsel dalgalanmalardan kaynaklanan fiyat oynaklıklarını minimize edeceğiz, ürünlerinizi daha geniş pazarlara sunma imkanını elde yakalayacağız. 

Bu tesisler, yerel ekonomimizi güçlendirecek, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yüzünü güldürecek...

Yol Üstü Tarım Pazarları

İzmir'in eşsiz tarım ürünleri sadece bize değil, şehrimizden yolu geçen herkese ulaşsın istiyoruz. Bu nedenle, yol üstü tarım pazarları projemizi hayata geçireceğiz. 
Bu pazarlar vesilesiyle hem yerel halkımıza hem de şehrimizden geçen misafirlere, tarladan sofraya taze ve doğal ürünlerimizi sunacağız.

Direkt satışın sağlayacağı ekonomik avantajlarla, aracıları ortadan kaldırarak, üreticilerimizin daha fazla kazanç elde etmelerine olanak tanıyacağız. Bu pazarlar, aynı zamanda İzmir tarımının tanıtımı için de eşsiz bir fırsat sunacak bizlere. 

Paketleme Tesisleri

Ürünlerimizin ulusal ve uluslararası pazarlarda hak ettiği değeri görebilmesi için, paketleme tesislerimiz büyük önem taşımaktadır. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, ürünlerinizin marka değerini daha fazla arttırmak, daha uzun süre taze kalmasını sağlamak ve lojistik maliyetlerini düşürmek için modern paketleme tesisleri kuracağız.

Kadın kooperatiflerimizin ürünlerini işleyip, depolayacak tesislerimizi özellikle hayata geçireceğiz. Biliyoruz ki, kadınlarımızın ellerinin değdiği her yerde bereket vardır. 

Kadınıyla genciyle, hep birlikte üretecek ve Eşsiz İzmir’imizi  geleceğe birlikte taşıyacağız.

4-    İZMİR'İN EŞSİZ KÖYLERİ

Toplu Taşıma ve Otobüs Durakları 

İzmir’imizin merkeze uzak ama gönlümüze yakın olan ilçe ve köylerine gerçekleşen toplu taşıma sefer sayılarını düzenleyecek ve arttıracağız. Aynı zamanda mahallelerimizdeki otobüs duraklarını modernize edeceğiz.

MOBESE Güvenlik Kameraları

Güvenli bir alan herkesin hakkıdır. Bu anlayışla, köylerimizin güvenliğini üst seviyeye çıkarmak adına mobese güvenlik kameraları sistemini hayata geçireceğiz. 

Mahallelerimizin giriş ve çıkışları başta olmak üzere, kamusal alanlarda kurulacak bu kameralarla, mahalle (Köy) sakinlerimizin huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlayacağız. 

Bu sistemle, mahallerimize yönelik her türlü güvenlik tehdidini anında tespit edip, müdahale etmemizi artırırken, mahallelerimizin modern ve güvenli yaşam alanları olmasını garanti altına alacağız. 

Köy Konağı

Köy konakları, mahallelerimizin sosyal yaşamının kalbi olacak. Mahallelerimizde yaşayanların bir araya gelip etkinlikler düzenleyebileceği bu köy konaklarını, ilçe belediyelerimizle birlikte inşa edeceğiz. 

Bu konakların, geleneksel ve fonksiyonel tasarımıyla, bayramlardan düğünlere, hayırlardan taziyelere kadar geniş bir yelpazede kullanımını sağlayacağız. 

İlaçlama Çalışmaları

Mahallelerimizde yaşayan hemşehrilerimizin sağlıklı bir ortamda yaşaması için ilaçlama çalışmalarına ağırlık vereceğiz. 

Sağlığımıza zarar veren sinek, haşere, kene gibi zararlı organizmaları kontrol altında tutacak, bunlardan bulaşabilecek salgın hastalıkları engelleyeceğiz. 

Bölgesel Çocuk Parkları ve Halı Sahalar

Çocuklarımız, yaşadığımız yerlerin neşesi ve geleceğidir. Onların sağlıklı, mutlu ve güvenli bir ortamda büyümeleri için, mahallelerimize, ilçe belediyelerimiz ile birlikte çocuk parkları yapacağız.

Bu parklar, çocuklarımızın oyun oynayabileceği, sosyal becerilerini geliştirebileceği alanlar olacak. 

Gençler için Kültür Sanat Turları

Gençlerimizi kültür ve sanatla buluşturmayı, onlara ilham vermeyi, kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla kırsal bölgelerimizden merkeze ve diğer illerimize, bunun yanında merkezden kırsal bölgelerimize kültür sanat turları düzenleyeceğiz. 

Bu turlar, gençlerimizi İzmir'in, ülkemizin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanıştırırken, onların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunacak.

Sevgili İzmirli hemşehrilerim, bu projelerle İzmir'in eşsiz mahallelerini (köylerini) daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha kültürel birer mekan haline getireceğiz. 

Mahallelerimiz, İzmir'in gelişimindeki en önemli değerlerden biri olarak, bu projelerle hak ettikleri yatırımı alacak ve adeta birer cazibe merkezi haline gelecek.

İZMİR'İN EŞSİZ KÖYLERİNE KAPSAMLI DESTEKLERİMİZ

Biz Eşsiz İzmir’imizin her bir köşesine aşığız, sevdalıyız. Hayatımda vakit geçirmekten en keyif aldığım yerler köylerdir. 

Bu şehrin evladı olarak köylerimizin yaşam kalitesini artırmaya yönelik her türlü adımı atacağız. Hizmetlerimizi geciktirmeyeceğiz.

Merkezde ne varsa mahallelerimizde (köylerimizde) de her biri olacak. 

Bizler büyükşehir belediye bürokratlarımız ve ilgili kamu kurumlarının müdürleri ile birlikte ilçelerimize ve mahallelerimize sık sık geleceğiz. 

Masanın bir yanında yerel ve merkezi hükümetin temsilcileri diğer tarafında ise vatandaşlarımız olacak.  

Onlar taleplerini, meselelerini iletecek bizler de anında çözüm üreteceğiz. Kurumlar arası koordinasyonu sağlayarak eşgüdümlü bir şekilde hareket edeceğiz. Sorunları ötelemeyeceğiz.

Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin tüm mahalle bağlantı yollarımızı sıcak asfalt yapacağız. İhtiyaç duyulan yeni yolların yapımını gerçekleştireceğiz. Mahalle bağlantı ve arazi yollarımıza 5 yılda 25 milyon metrekare bakım ve onarımı sağlayacağız. Buradaki yollarımızın bakım ve onarımını ilçe belediyemizle koordineli bir şekilde takip edeceğiz. 

Ayırt etmeksizin 30 ilçe belediye başkanımızla beraber her ay düzenli toplantı gerçekleştireceğim ve tüm bu konuları masaya yatıracağız. 

Kırsaldaki üretim yollarımızın yani tarla içi yolların sorunlarını gidermek için var gücümüzle çalışacağız. 

Şehir içi yollarımızı nasıl önemsiyorsak üretim yollarımızı o denli gündemimize alacağız. Üreticilerimiz ve köylülerimiz için büyük önem arz eden bu yollarımızı hiçbir zaman gündemimizden çıkarmayacağız.

Kırsal ilçelerimizde özel aile mezarlıkları için alınan afaki ücretleri kaldıracağız.

Su Abonelik Fiyatları

Su abonelik fiyatları çok yüksek, 25 bin lira gibi bir bedel alınıyor şu anda. Burada hızlıca indirime gideceğiz. Yüzde 50 indirimi ilk abonelik fiyatlarında da uygulayacağız. İlk abonelik fiyatı kırsaldaki su tarifesi gibi uygun olacak. 

İzmir’in en uç noktasında da sağlıklı suya erişilebilmesi,  daha temiz bir çevrede yaşamın sağlanması için elimizden geleni yapacağız. İhtiyaç olan mahallelerdeki altyapıyı yenileyeceğiz.

Örneğin; Kınık Poyracık ve Yayakent’te İZSU altyapısı 40-50 yıllık. Benzer şekilde kanalizasyon alt yapısı da çok eski. Buradan kaynaklanan problemler özellikle yaz aylarında herkesçe malum. Hızlıca buradaki altyapıyı yenileceğiz. 

Kınık, Poyracık ve Yayakent’te kanalizasyon sisteminin eksikliği ve sorunları nedeniyle oluşan kokunun giderilmesi amacıyla gerekli arıtma tesisi hızlıca hayata geçireceğiz. 

Sulama birliklerimizin ve kooperatiflerimizin en büyük giderini enerji oluşturmaktadır. Bu birliklerimizin ve kooperatiflerimizin kuracağı GES projelerini destekleyeceğiz. Bu sayede üreticilerin daha ucuz suya ulaşmalarını sağlayacağız.

Yağmur baskınlarında tarım alanlarımız zarar görüyor ve üreticimiz ciddi anlamda kayba uğruyor. Devlet Su İşleri (DSİ) ile birlikte dere ıslahlarının yapılıp, düzenli takip edilmesi konusunda oluşabilecek afetlerin etkisinin azaltılabilmesi için büyük bir gayret göstereceğiz.

DSİ ile birlikte modern sulama sistemlerine geçiş yapacağız. 
Tarla sulama suyu projelerini ihtiyaç olan bölgelerde hayata geçireceğiz. Damla sulama için hortum ve ekipman desteklerinde bulunacağız.

Jeotermal kaynaklarımızı gün yüzüne çıkarıp, bu alanlarda tarıma dayalı ihtisas organizeler kurulmasına öncülük edeceğiz. 
Organize seracılık bölgelerimizin sayısının artmasını sağlayacağız.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın toprak analizi hakkında yaptığı çalışmalara ek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda üreticilerimize destek vereceğiz.

Tarımsal ve hayvan sulama göletlerine ihtiyaç olan bölgelerde yatırımlarımızı devreye alacağız.

Sulama birliklerimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak yaz aylarında yaşanabilecek susuzluk sıkıntılarının önüne geçeceğiz.

Sulama kanallarımızın bakım ve temizliklerini düzenli olarak yapacağız. Böylece açık kanallardaki kayıp ve kaçakların önüne geçeceğiz. Su israfımızı minimuma indireceğiz. 

Yine aynı şekilde ihtiyaç olan bölgelerimize rampa ve kantar sistemlerini kuracağız.

Mobil Diş ve Göz Sağlığı Tırı

"Hizmeti ayağınıza getiriyoruz" mottosuyla yola çıkarak, Mobil Diş Sağlığı Tırı mahalle mahalle dolaşacak, vatandaşlarımıza yerinde ücretsiz diş sağlığı hizmeti sunacağız. 

Bu hizmetle, çocuklarımızdan yaşlılarımıza herkesin sağlıklı bir gülümsemeye sahip olmasını hedefliyoruz. 

Diş sağlığının genel sağlık için önemi büyük; bu sebeple, mobil tırımız en modern ekipmanlarla donatılacak ve mahallelerimizin en uzak noktalarına kadar ulaştıracağız.

Göz sağlığı da en az diş sağlığı kadar önemli. Mobil Göz Sağlığı Tırımız, vatandaşlarımıza ücretsiz göz muayenesi ve gerekli tedavi hizmetlerini sunacak. 

Bu hizmetle, göz sağlığı problemlerini erken teşhis edip, tedavi imkânı sağlayarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracağız. 

Hastanelere Servis

Uzak ilçelerimizden şehir merkezindeki büyük hastanelere düzenli seferler ile hemşerilerimizin rahatça hastane hizmetlerine erişimini sağlayacağız. 

İnternet Alt Yapısı ve Sınava Hazırlık Online Etüt Desteği

Eğitimin, bölgesel kalkınmanın temel taşlarından biri olduğuna inanıyoruz. Mahallelerimizin internet altyapılarının geliştirilmesi noktasında öncü olacağız. 

Buralarda yaşayan gençlerimiz için sınava hazırlık online etüt desteği sunacağız. Bu destekle, gençlerimizin sınavlara en iyi şekilde hazırlanmalarını ve başarılarını artırmalarını hedefliyoruz. Bu destek, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirecek ve öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim almasına yardımcı olacağız.

SONUÇ 

Değerli hemşehrilerim, 

Bugün burada İzmir'in tarım ve hayvancılıkta sahip olduğu potansiyeli hareket geçirecek birçok önemli işi konuşmak için bir araya geldik. 

Hamza Dağ, İzmir'in yalnızca merkezi noktalarında zaman geçirerek bu şehrin güzel insanlarına vekalet etmemiştir. Dağlarına tırmanmış, mahallerinde (köylerinde) yürümüş, çeşmelerinden suyunu içmiş, tarlalarından meyvesini-sebzesini yemiştir. 

Biz, İzmir'e “Eşsiz İzmir” derken bir “gerçekten” yola çıktık; İzmir'in gönlümüzdeki yerinden. 

Bu şehrin köylerinin, kırsal mahallelerinin ne denli bir doğal ve coğrafi güzelliğe sahip olduğunu yaşayarak tecrübe etmiş bir kardeşinizim. 

Gönlümden geçen, İzmir'in her bir sokağının ve her bir mahallesinin hak ettiği seviyeye ulaşmasıdır. 

İzmir'imizi bu seviyeye ulaştıracak irade, yine bizleriz. 

Üreticimizle, çiftçimizle, sanayicimizle, esnafımızla, muhtarlarımızla, kadınlarımız ve gençlerimizle; Eşsiz İzmir'i yaşayacak ve yaşatacak olan hepimiziz.

İnanıyoruz; Biz İzmir'iz, Başarabiliriz. 

Gelin 31 Mart'ta başaralım ve 1 Nisan'dan itibaren; TOPRAĞI BİRLİKTE AŞ EDELİM, EMEĞİN MÜKAFATINI HEP BİRLİKTE ALALIM.

Konuşmamı sonlandırırken, davetimize icabet ettiğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

“Eşsiz İzmir” yürüyüşümüze sunduğunuz, sunacağınız katkılar için sizlere ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

Sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Sağ olun var olun, Allah'a emanet olun.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: HAMZA, DAĞ, İZMİR, TARIM, PROJELERİNİ, AÇIKLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı