İZMİR'DE BELEDİYELERDEN TOPLU İŞÇİ KIYIMI google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
17 Nisan 2024 - Çarşamba 12:44 Bu haber 536 kez okundu
 
İZMİR'DE BELEDİYELERDEN TOPLU İŞÇİ KIYIMI
İzmir'de belediyelerden toplu işçi kıyımı
SİYASET Haberi
İZMİR'DE BELEDİYELERDEN TOPLU İŞÇİ KIYIMI

CHP'li Bayraklı Belediyesi'nden sonra AK Partili Menemen Belediyesi'de işten çıkarmalara başladı. Menemen Belediyesi'nde yaşanan işçi çıkarmalarına Menemen CHP İlçe Başkanlığı tepki gösterdi. Konun ile ilgili İlçe Başkanı Hüseyin Özbey yazılı açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

' AK Parti yönetimindeki Menemen Belediyesinde işçilerin sözleşmeleri tek taraflı feshedilirken, bazı işçilerin ise farklı birimlere sürüldüğü ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey,  “ Her mecliste işçi dostu olduğunu iddia eden AK Partili zat, köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti. İşçinin, emekçinin ekmeği ile oynayan Aydın Pehlivan'a buradan çağrımızdır. Menemen için alın teri döken işçi kardeşlerimizden elinizi çekin. CHP Menemen İlçe örgütü olarak işçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.

 

AK Partili Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, belediyede görev yapan personelleri farklı birimlere sürdü. Bazı personellerin ise sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği iddia edildi. 

Aydın Pehlivan’ın haksız uygulamalarına tepki gösteren CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, “Belediye personellerini mobbing ile istifaya zorlayan, işçileri farklı birimlere süren, sözleşmeyi tek taraflı fesheden belediye yönetimi bu uygulamalara bir an önce son vermeli” ifadeleriyle belediye yönetimine seslendi. 

 

“KÖPRÜYÜ GEÇTİ, GÖZÜNÜ DİKTİ” 

 

İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, “Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, seçimin hemen ardından işçi kıyımına başladı.  Her mecliste işçi dostu olduğunu iddia eden AKP'li zat, köprüyü geçer geçmez gözünü işçilere dikti.” ifadelerini kullandı. 

 

“İŞÇİYİ KORKUTMAYA ÇALIŞIYOR” 

 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk mesai gününde işçilerin kapı önüne konulduğunu aktaran Özbey, “AK Partili Aydın Pehlivan çıkartamadıklarını ise farklı birimlere sürdü. İşten çıkarmalar ve sürgünler siyasi kararlardır. Seçimin hemen ardından bu uygulamalarla işçinin gözünü korkutmaya çalışan AKP yönetimi yine bizleri şaşırtmadı” dedi.


 

“YENİLGİNİN FATURASI” 

 

Ekonomik krizi ve hayat pahalılığını hatırlatan Özbey, “Seyrek'teEmiralem'de arazilerimizi parsel parsel satan Aydın Pehlivan şimdi de işçilerin ekmeğiyle oynuyor. İşçileri, emekçileri, emeklileri açlık sınırında yaşamaya iten AKP rejiminin, tüm Türkiye'de aldığı büyük yenilginin faturasını Menemen Belediyesi'nde çalışan emekçilere kesmek vicdansızlıktır.  Bu seçim AKP'nin ülkemizde kan kaybettiği bir seçim olmakla beraber gelecek ilk genel seçimde ülkede yaşanacak büyük bir değişimin habercisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimlerde aldığı başarıyı genel seçimler ile taçlandıracak ve ülkemizi AKP'den kurtaracaktır” dedi.

 

“İŞÇİLERİN YANINDAYIZ” 

 

Pehlivan’a çağrıda bulunan CHP’liÖzbey, “İşçinin, emekçinin ekmeği ile oynayan Aydın Pehlivan'a buradan çağrımızdır. Menemen için alın teri döken işçi kardeşlerimizden elinizi çekin. CHP Menemen İlçe örgütü olarak işçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Bu haramzadelerle omuz omuza mücadele edeceğiz. Sizin hakkınıza göz dikenlerden hesabı birlikte soracağız” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İZMİR'DE, BELEDİYELERDEN, TOPLU, İŞÇİ, KIYIMI,
Yorumlar
Haber Yazılımı