KARABURUN ÜZÜM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
05 Ağustos 2022 - Cuma 11:53 Bu haber 1411 kez okundu
 
KARABURUN ÜZÜM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
Karaburun sizi bekliyor
KÜLTÜR Haberi
KARABURUN ÜZÜM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

İzmir’in Karaburun ilçesi, iki yıllık pandemi arasının ardından 13’üncü kez düzenlenecek Kösedere Üzüm Şenliği’ne hazırlanıyor. 21 Ağustos Pazar günü ilçeye bağlı Kösedere Köyü’nde düzenlenecek şenliğe, İzmir’den ve yurdun farklı kentlerinden binlerce ziyaretçinin katılması bekleniyor.

        Karaburun Belediye Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin tarıma dayalı ekonomisinde üzümün çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti. 1950’li yıllara kadar Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek kentine üzüm ihraç eden Karaburun’u yeniden marka haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, “Yerelde kalkınma vizyonumuza uygun olarak ilçemizle özdeşleşen değerleri tanıtmayı, değer yaratmayı ve hemşehrilerimizin ekmeğini büyütmeyi amaçlıyoruz. İki yıllık zorunlu aranın ardından misafirlerimizi Kösedere’de ağırlayacak olmanın heyecanını şimdiden duymaya başladık.” dedi. 

 

// DOPDOLU BİR ŞENLİK 

 

    Şenlik kapsamında üzüm ve yöresel tatların satışa sunulacağı stantların yanında, atölyeler, yarışmalar, söyleşiler, konserler ve şovlar düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği 13’üncü Kösedere Üzüm Şenliği kapsamında ‘En Güzel Üzüm’ ve ‘Geleneksel Kösedere Üzüm Güzeli Yarışması’ gerçekleşecek. 

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: KARABURUN, ÜZÜM, FESTİVALİNE, HAZIRLANIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı