MİÇOTAKİS TÜRKLERİ KAPIDA KARŞILADI google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
20 Nisan 2024 - Cumartesi 16:56 Bu haber 357 kez okundu
 
MİÇOTAKİS TÜRKLERİ KAPIDA KARŞILADI
Kıbrıs'a gidersen vize yok ama, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Türkleri Midilli'nin kapısında karşıladı.
DÜNYA Haberi
MİÇOTAKİS TÜRKLERİ KAPIDA KARŞILADI

Kıbrıs'a giden Türklere vize vermeyen Yunan Başbakanı Miçotakis, Midilli'ye gelen Türkleri kapıda karşıladı. Medya Ayvalık Haber Ajansı'ndan Suat Salgın'ın haberine göre; Ayvalık ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında feribot işleten bir firmanın sahibi, turizmci, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyesi ve Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Ali Jale, Midilli Limanı’nda tatlı bir sürprizle karşılaştı. Ayvalık’tan, Midilli’ye giden feribotlardan inen Türk tatilcileri iskelede karşılayan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, suyun öte yanından gelen misafirlerini memnuniyetle karşıladı.

1 Nisan’da başlayan “kapıda vize” uygulaması hakkında yetkililerden bilgi alan Miçotakis, adanın limanına yanaşan “Eşref Jale” gemisinden inen Türk turistleri karşılayarak bir süre sohbet etti. Miçotakis buradaki konuşmasında, ilk aşamada 5 adada hayata geçirilen “kapıda vize” uygulamasına nisan ayı sonunda 5 ada daha ekleneceğini duyurarak, “Bu uygulama, Türk-Yunan ilişkilerindeki yakınlaşmanın somut bir sonucudur” dedi.

 “Kapıda vize” 1 Nisan’dan bu yana Rodos, Midilli. İstanköy, Sisam ve Sakız adalarında uygulanıyor. Nisan ayı sonunda ise Sömbeki, Meis, Batnaz, İleryoz ve Kilimli adaları da bu listeye ekleneceği öğrenildi.

ALİ JALE, “BİZ, ‘YURTTA SULH CİHANDA SULH' İLKESİNİ BENİMSEMİŞ İNSANLARIZ”

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile tanışma ve kısa süreli de olsa sohbet etme fırsatı bulan Ali Jale ise; "Çok içten ve samimi bu sohbet ve karşılama için teşekkür ederiz. Kendisinin de belirttiği gibi biz hep iki ülke arasında dostluk köprüleri kurmaya çalıştık ve bundan sonra da çalışacağız" dedi.

Ayvalık-Midilli aradındaki bağı güçlendirerek halklar arasında bir nevi iyi niyet elçisi olacaklarını dile getiren Ali Jale, "Çünkü biz Venizelos’un Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdiği Atatürk’ün dediği gibi 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesini benimsemiş insanlarız" sözleriyle duygularını dile getirdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MİÇOTAKİS, TÜRKLERİ, KAPIDA, KARŞILADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı