AK PARTİ KONAK ADAYI ÇANKIRI 'KONAK' PROJELERİNİ ANLATTI google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
05 Mart 2024 - Salı 16:11 Bu haber 444 kez okundu
 
AK PARTİ KONAK ADAYI ÇANKIRI 'KONAK' PROJELERİNİ ANLATTI
AK Parti Konak Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı'dan Konak projeleri
SİYASET Haberi
AK PARTİ KONAK ADAYI ÇANKIRI 'KONAK' PROJELERİNİ ANLATTI

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, 5 ana başlıkta topladığı projelerini tanıttı. Çankırı, seçilmeleri halinde Konak'ın kentin ticaret merkezi olma kimliğini geliştireceklerini ifade etti. Çankırı ayrıca "Yapacağımız yer altı otoparkları ile park sorununu ortadan kaldıracağız." dedi.

 

Çankırı yaptığı sunumda Konak projelerini şöyle anlattı:

 

Konak’a gönül vermiş olan siz değerli katılımcılara Konak vizyonumuzu anlatacağım proje lansman toplantımıza hoş geldiniz, safalar getirdiniz…

Sunuma geçmeden önce, sizlerle birlikte bir düş yolculuğuna çıkmak istiyorum. Sadece 2 dakikalığına gözlerinizi kapatmanızı rica ediyorum…

Bir Konak düşleyin... Buram buram deniz kokan, günün her saati Kordon’a davet eden, pırıltısıyla gözlerinizi alan denizi izlerken mavinin huzur veren rengini elinizdeki gevreğin tadına varacağınızı…

Kadifekale’de oturmuş, kuşlarla beraber Konak’ın muhteşem manzarasına seyre daldığınızı... Kültür Park’tan hayat dolu sesler yükseldiğini, Kemeraltı’nın tarih kokan sokaklarında güvenle dolaşırken yedi bin yıllık bir çarşıyı yeniden keşfettiğinizi düşleyin...

Limandan inen turistlerin hayranlık dolu bakışlarından gurur duyacağınızı, bugün Konak’ın hangi güzel noktasında dostlarımla buluşsam diye kararsız kalacağınızı, özlem duyduğunuz fuara giderken çocukluk anılarınızı canlandırdığınızı…

Sokak sokak gezerken, belki de yıllardır yaşadığınız Konak’a ilk defa aşık olduğunuzu düşleyin…

Başlangıç noktamız olan saat kulesinde, zamanın farkına varmadığınız bir Konak…

 

Şimdi gözlerinizi açmanızı rica ediyorum. Sizleri bir dakikalık kısa bir film izlemeye davet ediyorum.

 

Anlattıklarım hayal edilen KONAK’tı… Lakin izlediklerimiz KONAK’ın gerçekleri…

 

Eski ve hasar görmüş yapı stoğuyla; deprem riski altında olan binalarıyla, ambulansın itfaiyenin giremediği sokaklarıyla, GÜVENLİ OLMAYAN BİR KONAK...

Doğal gazı ve altyapısı olmayan, diz boyu su baskınlarında mağdur olan ve kaderine terk edilen SAHİPSİZ BİR KONAK...

Çocukların güvenle oyun oynayacak parkları, nefes alacak yeşil alanları olmayan, her yıl insanca yaşam alanları olmadığı için göç veren GELECEĞİ OLMAYAN BİR KONAK...

Bir semtten diğerine ulaşılması zor olan, gündüz iş yerlerine, akşam ise evlerine vardıklarında otopark acizliği yaşayan YALNIZ BIRAKILAN BİR KONAK...

Eski günlerini özlemle arayan ticaretin kalbi olmaktan gün geçtikçe uzaklaşan TARİHİNE SAHİP ÇIKILMAYAN BİR KONAK...

Geçmişinde deniz yoluyla yarım milyon turisti ağırladığı geçen yıl ise sadece yüzlerle ifade edilen turistin geldiği TURİZMDEN UZAK BİR KONAK...

 

Tüm bu anlattıklarım ve izlediklerimizi ele alarak, Konak’ın ihtiyacı olan somut gerçekleri 5 ana başlıkta topladık. Şimdi sizlere bu problemlerini nasıl çözeceğimizi, nerede ve neyi nasıl yapacağımızı anlatmak istiyorum…

1. YERİNDE YENİLENMENİN TAM ZAMANI

1.1 Yeşildere Bölgesi

“Yerinde Yenilenme” bizim için çok önemli. 30 Ekim İzmir depreminde 117, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde ise binlerce canımızı kaybettik.

İzmir’de ve Konak’ta da bu acıların tekrar yaşanmaması için Yerinde Yenilenmenin Tam Zamanı dedik.

Şu an ekranda haritada, Yeşildere, Yenişehir, Ballıkuyu, Beştepeler ve Gürçeşme bölgesini görüyorsunuz…

Burada can suyunu Yeşildere ile başlatıyoruz… EXPO’yu buradan kaldırıyoruz. Çünkü burası İzmir’in ve Konak’ın en verimsiz noktası. Burada ilk etapta bin 500 konut inşa edeceğiz. Bir bölümünü hak sahiplerine geri kalanlarını ise can suyu dediğimiz transfer aşamasında kullanılacağımız olan yapılar olacak.

Böylece hedefimiz 5 yılda, 5 bölgede yerinde 5 bin konut yapacağız. Herkes bilsin ki bu süreci kimseyi mağdur etmeden yürüteceğiz.

 

1.2 Alsancak – Hatay – Göztepe – Güzelyalı

Konak’ın bir başka çözmemiz gereken bölgesi… Kadifekale’ye gittiğimde Alsancak’a, Alsancak’a gittiğimizde ise Gültepe’ye hizmet edildiğine dair söylemlerini duyduk.

Aslında her iki tarafa da eşit derecede hizmet edilmediğini görmüş oluyoruz. Örnek olarak Hatay bölgesindeki Taktakoğlu Apartmanı… Mevcutta 54 dükkan 56 dairesi var. Şu an ki plana göre 10 daire ve 20 dükkan eksik yapılmak zorunda. Peki buradaki insanlar nereye gidecek?

Mevcut bina stoğu eski ve riskli. Mevcut planla yenilenme, hak kaybından dolayı gerçekleştirilemez… Yeni imar planıyla yerinde yenilenmenin önü açılacak…

 

1.3 Sokak Sağlıklaştırılması

Gün içerisinde herkesin sıklıkla kullandığı güzergahlardan; Kemeraltı, Anafartalar, Kıbrıs Şehitleri, Fevzipaşa Bulvarı, Gazi Bulvarı, Kordon, Asansör Önü, Güzelyalı Parkı ve Betonyol’da İzmir’e yakışmayan, gözleri rahatsız eden cephelere estetik bir görünüm kazandıracağız.

Belediye bünyesinde açacağımız atölyelerle, 5 yıl içerisinde dokuya uygun tabela, tente ve aydınlatmaya varana kadar göze hitap eden bir değişimi başlatacağız…  

Burada hem dezavantajlı gruplara (sabıka kaydı bulunan) katkı sağlayacağız hem de sokakta sağlıklaştırmayı sağlayacağız.

 

2 – KONAK’TA TİCARETİN TAM ZAMANI

Trafik sorunu, otopark problemleri ve zamana uygun mekânların olmaması nedeniyle ticaretin merkezi olan Konak, merkez olmaktan her geçen gün uzaklaşmaktadır.

Bu nedenle bu başlığın ayır bir önemi de her gün ziyaret ettiğimiz esnaflarımızın ana sorunları arasında olmasıdır. 1 Nisan itibariyle Konak’ta Ticaretin Tam Zamanı diyoruz…

2.1 Tarihi Kemeraltı Çarşısı

270 hektar alanda 7 bin yıllık tarihi bir çarşı… Butik otelleri, restoranları ve mağazaları ile 7/24 canlı yaşayan, turistlerin cazibe merkezi…

Alışverişin kalbi olan bir Kemeraltı’nda bir usta bin usta projesiyle unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden hayat bulacak. Alt yapı sorunu olmayan Kemeraltı projesi desteklenerek ticaret hacmini arttıracağız.

 

2.2 Bilişim Vadisi

İzmir liman kenti olması nedeniyle deniz ticaretinin de kalbinin attığı yer…

Konak her geçen gün ulaşım ve otopark sıkıntısı olduğu için ticaret İzmir’in farklı bölgelerine hızla kaymaya devam ediyor.

Özellikle bilişim alanında gençleri besleyecek alanlarda büyük bir eksikliğimiz var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Hamza Dağ’ın da vaatleri arasında yer alan Konak’taki projelerin çatısını birlikte beraber oluşturmaya kararlıyız.

 

2.3 Ulaşım ve Otopark sıkıntısı

Ulaşım ve otopark sorunu yaşanan yerde sağlıklı bir ticaretten bahsetmek mümkün olamaz. Ticaretin canlı olması için ulaşımın rahat olması ve otoparklarının olması gerekiyor. Biz neden göç veriyoruz hiç düşündünüz mü? Çünkü insanlar otoparkı olan plazalara akın ediyorlar.

Özellikle merkezi bölgelerde Basmane Çukuru gibi uygun kamusal alanlarda yapacağımız yer altı otoparkları ile park sorununu ortadan kaldıracağız, Alsancak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı gibi kritik noktalarda ise ayağınız frene değmeden battı çıktılar yaparak trafiği rahatlatacağız.

Böylelikle ticarete ivme kazandırmış olacağız… Bu anlattıklarım gerçekleştikten sonra Gıda Çarşısı’na, Kemeraltı’na, Mimar Kemalettin’e neden gitmek istemeyesiniz ki…

 

2.4 Meslek Akademileri

Konak’ta 40 bini aşkın iş yeri faaliyet göstermektedir. Belediyenin branş kursları sayesinde 5 yıl içinde ikametgâhı Konak’ta olan 10 bin gencimize istihdam sağlayacağız.

 

3 – TARİH, TURİZM VE KÜLTÜRÜN TAM ZAMANI

3.1 Bildiğiniz üzere üç dönemdir yaptığım milletvekilliğim süre zarfında, gerek TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü sıfatıyla, gerek sosyal hayatım vesilesiyle yurt dışı ziyaretlerimde o ülkenin kültürel zenginliklerini de öğrenmeye çalıştım.

Çok net bir şekilde anladım ki İzmir, gidip gördüğüm tüm ülkelerin şehirlerinden daha kadim bir tarihe ve kültüre sahip.

 

3.2 Kültür Yolu

Her Kültür Yolu’nun bir başlangıcı vardır. Bizim başlangıç noktamız Smyrna Port!

Burada çeşitli festivallerin yapılacağı, büyük bir festival alanımız bizleri karşılıyor. Bir sonraki adımda ise Alsancak Gar’ını 600 metre geriye çekere gün yüzüne çıkardığımız tarihi alanlarıyla, içinde müzeleri, cafeleri ve yeni nesil parklarıyla aslında bir Times Square benzeri bir konumu Konak’a kazandıracağız.

Alsancak Meydanı’nın altına yapacağımız otopark ile bölgenin araç yoğunluğunu ortadan kaldıracağız.

 

3.3 Kültürpark

Hani hepimizin çocukluğunda iz bırakan yerler vardır ya… Biz İzmirliler için de o iz bırakan yerin adı Kültürpark… Şehrimizin akciğeri olan Kültürpark’a ayak basıyoruz.

İçerisinde Winter Wonderland benzeri Tema Parkları, açık ve kapalı tiyatrosu, özel eğitmenler ile yapılan spor alanları, gençler için yapılan kaykay alanları, can dostlarımızın ve evlatlarımızın oynayabileceği bir parkın olacağı düşler sahnesi yapmayı arzu ediyorum…

Ayrıca burada herkesin bir defa da olsa mutlaka gittiği Göl Gazinosu’nu yeniden hayata geçirerek, hem Michelin restoranı hem de belediyenin sosyal tesislerinin bulunduğu yani her bütçeye uygun adresleri kazandıracağız.

 

3.4 Fuar

Ama en önemlisi İzmir’in bir fuar şehri olduğu gerçeğidir. Burada yapacağımız kitap, kahve ve gelinlik fuarı gibi herkesin ihracat yaptığı bir ticari hacmi geri kazanacağız. Nasıl ki İzmir İktisat Kongresi’ne hayat verdiysek, Türkiye’nin ilk enternasyonal fuarına da yeniden can vereceğiz.

 

3.5 Anafartalar

Kültürpark’ın hepimizin bildiği gibi birden fazla kapısı var. 9 Eylül Kapısı’ndan çıktığımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Basmane Garı’ndan çıkarak İzmir’e baktığı noktadan bakıyoruz.

Burayı tabelalardan arındırıp sadece yılda iki kez kortejlerde kullandığımız değil hepimizin her zaman yürüyebileceği ve tarihi koklayabileceği bir alana dönüştürüyoruz.

Buradan yürüdüğümüzde ise solumuzda İyonların ilk pazaryeri, alışveriş merkezi olan Agora’dayız… Agora’nın yanından sola döndüğümüzde İki Çeşmelik ve eşsiz Kadifekale sırtlarındayız.

Burada kuracağımız seyir terasları, yeni nesil çocuk parkları, mesire alanları ile doyumsuz İzmir manzarasının tadını çıkartıyoruz.

Bizim için Kadifekale’nin bir diğer önemi de aziz şehitlerimizin ebedi istirahatgahı olmasıdır…

 

 

 

3.6 Damlacık Gastronomi Kampüsü

Bölgede bulunan 11 tarihi binanın restorasyonunu tamamlıyor, Hamza Başkanımızın da oturmayacağım dediği şatoyu, gençlerin ve kadınların buluşacağı gastronomi eğitimleri alacağı bir kampüs haline getireceğiz.

 

3.7 Kemeraltı

Ticarete ev sahipliği yaptığı gibi tarihe kültüre inanca da ev sahipliği yapmıştır. İçinde bulunan havraları, çeşmeleri, hanları, sinagogları, camileri ve restorasyon bekleyen yüzlerce tarihi yapıyı ayağa kaldırıyoruz.

 

3.8 Konak Meydanı

Kültür yolumuzun ulaştığı bir diğer ucu Saat Kulesi. Bu yolu takip ettiğimizde Pier Marina ile marina ruhunu sahil ile buluşturmayı hedefliyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan Kantar Karakolu’nun yanında bulunan bir diğer kültür mirasımız olan Çakabey Denizcilik Müzesi’ni İzmirliler ile buluşturuyoruz.

Devam ettiğimizde Cumhuriyet Meydanı ve Gündoğdu Meydanı arasında kalan birinci Kordon’un yemyeşil çimlerde oturup, konserleriyle coştuğumuz, gün batımını izlediğimiz yine başlangıç noktamız olan Symrna Port’ta buluşuyoruz.

 

4 – ORTAK AKLIN TAM ZAMANI

4.1 Sivil toplumda bile İzmir’in merkezi Konak. Nasıl mı dediğinizi duyar gibiyim. 38 federasyon ve konfederasyon, bin 327 derneğin kullanacağı bir STK kampüsünü hayata geçiriyoruz. 2 bin kişilik bir alanda, altında otoparkı olan, hemşehri derneklerimizin programlarını belediye imkanları ile gerçekleştirebileceği bir alana kavuşturuyoruz.

Kent ve gençlik meclisleriyle bu kenti burada yaşayanlarla yöneteceğiz. Üretici Kadın Atölyeleri ile de kadınlar, el emeği ürünlerini pazarlayacakları alanlarda tüketici ile buluşturmalarını sağlayacak, ayrıca e-ticaret yapmalarına ön ayak olacağız.

 

5 – KONAKTA YAŞAMANIN TAM ZAMANI

5.1 Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığım dönemince 786 belediye başkanının model olan projeleriyle birbirleriyle yarışır halde olduklarına tanıklık ettim… Belediye başkan adayı olarak sahaya çıktığımda Mola evi var mı? Sosyal market var mı? diye kendime sorgulamaya başladım.

Burada gerçekten yapılacak çok işin olduğu gerçeği ile bir kez daha yüzleştim. Konak’ı 111 mahallesi ile 7 bölgeye ayırdığımızda otopark, sosyal tesis, pazar yerleri ve üstü sentetik halı sahanın olduğu prototiplerle herkese fayda sağlayacak yapılar kazandıracağız. Ayrıca cemevi, aşevi, sosyal marketler, mola evleri, gençlik merkezleri, üretici kadın atölyeleri ve apartman görevlileri lokali projelerimiz bekliyor.

Örneğin Türkiye’de ilk kez hayata geçireceğimiz Apartman Görevlileri Lokali projesi: İzmir’i su bastıktan sonra evlerini kanalizasyon basan o apartman görevlileri ile toplanmak için bir yerlerinin olmadığını gördüğümüzde projelerimize eklemiş olduk. Sizlere sunmuş olduğum her proje aslında saha gözlemlerimizden ortaya çıkmış, sorun çözüm denklemi çerçevesinde ürettiğimiz fikir ve değerlendirmelerin bir bütünüdür.

 

Değerli konuklar…

Ben Ceyda Bölünmez Çankırı!

Bugüne kadar inanmadığım hiçbir işe girişmedim, tutamayacağım hiçbir sözü vermedim!

 

Rahmetli Babaannem her zaman derdi ki; ‘‘Görgülü kuşlar, gördüklerini işler…’’

Beni doğruluk, dürüstlük ve cesaret üzere yetiştiren kıymetli babam ve kıymetli anneme, hayatıma ortak olan, yol arkadaşlığı yaptığımız sevgili eşime, başarılarıyla her daim göğsümü kabartan değerli evlatlarıma ve siyaset uğruna ihmal etmek durumunda kaldığım her bir aile mensubuma anlayışı ve desteği için canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bu kentin her metrekaresini karış karış gezen bir milletvekili olarak Konak için her daim doğru olanı yaptık…

Yerel yönetimler çatısı altında Ege Bölgesi’nin 5 ilinde koordinatör olarak, Belediye başkanlarımız ile dirsek temasıyla vatandaşımıza götürdüğümüz hizmetin hızını ve kalitesini arttırdık…

Asrın felaketi diye nitelendirdiğimiz depremlerde, ciğerlerimizi yakan orman yangınlarında canhıraş bir mücadele vererek afetzedelerimizi asla yalnız bırakmadık…

Tüm bu tecrübelerimizi göz önünde bulundurarak, şimdi aklımızla ve gönlümüzle görmenin tam zamanı diyoruz!

Konak’ı daha yaşanır, ileri, çağdaş, modern bir yaşam merkez haline getireceğimizi sizlerin huzurunda  tüm Konaklı hemşehrilerime taahhüt ediyorum!

Lansman toplantımıza son verirken, başta beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hamza Dağ’a, Konak’ın gelişimi için sahada gece gündüz demeden aşkla, samimiyetle, heyecan ile koşan teşkilat mensuplarımıza ve hayallerimizi gerçeğe nasıl dönüştüreceğimizi anlattığım bu özel günümde beni yalnız bırakmayan siz değerli dostlarıma şükranlarımı sunuyorum…

Saygı ve sevgilerimle, kalın sağlıcakla…

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİ, KONAK, ADAYI, ÇANKIRI, 'KONAK', PROJELERİNİ, ANLATTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı