GAZZELİ ÖĞRENCİYE TÜRKİYE'DE BEDAVA EĞİTİM google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
17 Kasım 2023 - Cuma 11:15 Bu haber 816 kez okundu
 
GAZZELİ ÖĞRENCİYE TÜRKİYE'DE BEDAVA EĞİTİM
Gazzeli öğrenciye Türkiye'de eğitim bedava
EĞİTİM Haberi
GAZZELİ ÖĞRENCİYE TÜRKİYE'DE BEDAVA EĞİTİM

Deprem nedeni ile ohal ilan edilen illerde alınan yeni bir karar ile ohal ilan edilen illerde ikamet eden öğrencilerin ve Gazze’den gelen öğrencilerin öğrenim ücretleri devlet tarafından karşılanacak.

Bugün yayınlanan resmi gazetede Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2023-2024 eğitim öğretim yüksek öğretim kurumlarınca alınacak olan katkı paylarına geçici olarak iki madde eklendiği duyuruldu. Yayımlanan gazetede bu karara ilişkin Gazze’den gelen ve ohal ilan edilen illerde ikameti bulunan öğrencilerin öğrenim katkı paylarının devlet tarafından karşılanacağı belirtildi.

EĞİTİM DEVLETTEN

Bugün yani 17 Kasım 2023 tarihli resmi gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre 6 Şubat depreminden etkilenerek ohal ilan edilen illerde ikameti bulunan, öğrenim için Gazze’den gelen öğrencilerin yüksek öğretim kurumlarının alacağı ücretler devlet tarafından karşılanacak.

Yayımlanan maddeye göre; ailesi veya kendisi OHAL ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden öğrenciler ile OHAL illerindeki devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına devam eden öğrencilerin ödemeleri gereken ikinci öğretim öğrenim ücretleri devlet tarafından karşılanacak.

Yine yayımlanan karara göre; 2023-2024 öğretim yılı bahar döneminde ailesi veya kendisi Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden öğrencilerin ödemeleri gereken öğrenim ücretleri devlet tarafından karşılanacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: GAZZELİ, ÖĞRENCİYE, TÜRKİYE'DE, BEDAVA, EĞİTİM,
Yorumlar
Haber Yazılımı