TOGO'DAN İZMİR'E YATIRIM İÇİN GELDİLER google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
30 Mayıs 2022 - Pazartesi 13:23 Bu haber 1878 kez okundu
 
TOGO'DAN İZMİR'E YATIRIM İÇİN GELDİLER
TOGO'DAN İZMİR'E YATIRIM İÇİN GELDİLER
EKONOMİ Haberi
TOGO'DAN İZMİR'E YATIRIM İÇİN GELDİLER

Togo Tarımsal ve Gıda Kalkınma Ajansı (APRODAT) Türkiye’de yatırım fırsatları için İzmir’e geldi. Çeşitli şehirlerde fabrika ziyaretleri yapan heyet,İzmirli iş insanlarıyla biraraya geldi. APRODAT’ın İzmir ziyaretini organize eden ‘’Asem Group’’ şirketinin Satış ve İş Geliştirme Dİrektörü Meryem Deniz  amaçlarının Türk ürünlerinin ve Türk teknolojisinin TOGO’ya ihracatını sağlamak olduğunu söyledi. Deniz ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın TOGO ziyareti sonrasında hükümetler arası yapılan anlaşmalara binaen TOGO hükümeti Türkiye’den teknoloji ve tarım ekipmanı almaya karar verdi. TOGO tarımsal ve gıda kalkınma ajansı APRODAT yetkililerini Türkiye’ye resmi olarak davet ettik.

Türkiye’ye gelenn yatırım ajansı heyeti ilk olarak resmi ziyaretler de bulundu. Ziyaretlere Türkiye TOGO İş Konseyi Başkanı Berna Akyıldız da katıldı. Heyet daha sonra yatırım imkanlarını yerinde incelemek üzere fabrika ziyaretlerinde bulundu. İzmir başta olmak üzere Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli gibi şehirlerde ağırlıklı olarak tarım, gıda ekipmanları ve ASEM Yapı İnşaat firmasını ziyaret ettiler ’’dedi.

TOGO hükümeti yatırım Ajansı’nın ilk kez Avrupa dışında Türkiye ile temas kurduğunu belirten Deniz ‘’İki ülke Cumhurbaşkanları arasındaki görüşmeler sonrasında bu ziyaret gerçekleşti. Ziyaret ile Türk ürünlerinin ve üretim teknolojisinin TOGO’ya ihracı gerçekleşirken aynı zamanda Türk yatırımcısı içinde yatırım imkanları açılmış olacak. Ayrıca Togo’lu yatırımcılar için de Türkiye’de yatırım yapma imkanları sunulacak.’’şeklinde konuştu

Kaynak: Editör:
Etiketler: TOGO'DAN, İZMİR'E, YATIRIM, İÇİN, GELDİLER,
Yorumlar
Haber Yazılımı