İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlerle kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay eşi Öznur Tugay ile çocukların büyük coşkusuna sahip sahne gösterileri izledi. İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Tugay, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlandı. Resmi kutlamaların adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Törene İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, rektörler ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Gösteriler büyüdü
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler, Türk bayrağının gönderilmesiyle devam etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlerde ilk ve orta öğretimin renkli gösterileri büyük ilgi gördü. Miniklerin günün anlamı ve önemine ilişkin şiirleri, dans gösterileri ve halk dansları izleyenleri büyüdü.
Törende İzmirlilerle bayramlaşan Başkan Dr. Cemil Tugay, çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
|