TEMU'NUN TÜRKİYE OFİSİNE OPERASYON google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
21 Ocak 2026 - Çarşamba 15:00
 
TEMU'NUN TÜRKİYE OFİSİNE OPERASYON
Rekabet Kurumu açıklama yaptı
DÜNYA Haberi
TEMU'NUN TÜRKİYE OFİSİNE OPERASYON

Çinli e-ticaret şirketi TEMU'nun Türkiye'deki ofisine mali operasyon düzenlendi. İddiya göre yabancı bir haber ajansına konuşan şirketib sözcüsü Türkiye'deki baskınu doğruladı. Yetkili şirketin bazı bilgisayarlarına da el konulduğunu belirterek Türk yetkililerle ortak hareket edeceklerini söyledi.

Rekabet Kurumu da Temu hakkında inceleme yürütüldüğünü, ancak incelemenin soruşturma açıldığı anlamına gelmediğini açıkladı.

REKABET KURUMU'NDAN AÇIKLAMA

Rekabet Kurumu, Reuters'ın sorularına şu yanıtı verdi:

"Halihazırda basına da yansıyan ve yürütülmekte olan incelemenin sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi ve tarafların haklarının korunması amacıyla, mevcut aşamada söz konusu incelemeye ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılması mümkün değildir. Sürecin ilerleyen aşamalarında incelemeye ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Rekabet Kurumu bilgisayarlara el konulduğu açıklamasının ise doğru olmadığını belirtti. Temu'nun sözcüsü baskında bilgisayarlara el konulduğunu söylemişti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TEMU'NUN, TÜRKİYE, OFİSİNE, OPERASYON,
Yorumlar
Haber Yazılımı