AK PARTİLİ İNAN:' ATATÜRK'ÜMÜZE UYGULANAN DİSNEY KARARINI KINIYORUM' google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
04 Ağustos 2023 - Cuma 15:17 Bu haber 882 kez okundu
 
AK PARTİLİ İNAN:' ATATÜRK'ÜMÜZE UYGULANAN DİSNEY KARARINI KINIYORUM'
AK Partili İnan: 'Atatürk'ümüze Disney kanalının uyguladığı sansürü şiddetle kınıyoruz'
SİYASET Haberi
AK PARTİLİ İNAN:' ATATÜRK'ÜMÜZE UYGULANAN DİSNEY KARARINI KINIYORUM'

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Disney yönetimini kınadı. Şirketin Atatürk filmine uyguladığı kararı eleştiren İnan yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“2-3 gün önce utanç verici, kültürel hayatta, sanatta skandal bir gelişme yaşandı. Disney+ yönetimi Ermeni lobilerine boyun eğerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve bizim en önemli değerimiz hakkında almış olduğu yasakçı zihniyetin kararı. Disney+ ve yönetimini bu ülkenin gençleri olarak, İzmirliler olarak şiddetle kınıyoruz. Bu ülkenin gençliğini ve İzmirli hemşerilerimizi karşılarına aldıklarını bilmelerini istiyoruz. Ve her türlü alanda lobilerin yapmış oldukları çalışmalara karşı mücadele edeceğimizi de buradan ifade etmek istiyoruz. Bu fikir özgürlükleriyle bağdaşmaz, bu sanatla bağdaşmaz, hangi düşünce olursa olsun bunun aksindedir. Şiddetle kınıyoruz.

Bununla ilgili mücadelemizin her alanda devam edeceğini bildirmek istiyoruz. Disney+ ve yönetimi hem ülkemizde hem de bu ülke gençliğinde yaptığı çalışmalarda bu saatten sonra karşılık bulamayacaktır. Tabi her türlü konuda, her türlü hassasiyetle tepkilerini koyan sanatçılarımızın konu Disney+ olunca sessiz kalmalarını anlamsız buluyoruz. Milli mücadelemizin baş kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saygısızlığa sessiz kalan ünlülerimizin de samimiyetini test etmiş bulunuyoruz. Kendilerini sessiz moda aldıkları durumu da bu ülkenin gençleri olarak asla unutmayacağımızı ve hafızamızdan çıkartmayacağımızı da belirtmek istiyoruz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİLİ, İNAN:', ATATÜRK'ÜMÜZE, UYGULANAN, DİSNEY, KARARINI, KINIYORUM',
Yorumlar
Haber Yazılımı