KONAK'TA EMEKÇİYİ SEVİNDİREN İMZALAR google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
03 Haziran 2022 - Cuma 10:25 Bu haber 1446 kez okundu
 
KONAK'TA EMEKÇİYİ SEVİNDİREN İMZALAR
Konak’ta imzalar emekten yana atıldı
SİYASET Haberi
KONAK'TA EMEKÇİYİ SEVİNDİREN İMZALAR

 

Konak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi bu yıl da masada sonuçlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ülkedeki ekonomik krizin en fazla belediyeleri vurduğunu belirterek “Önceliğimizi her zaman emekten yana kullandık. Emekçilerimizin alın terinin karşılığını vermek bizim için çok önemli” dedi.

 

Konak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube arasında 1 Mart 2022-2024 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Konak Belediye Başkanlığı makamında yapılan imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanları, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, Tüm Yerel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ömer Eşki ile Sendika Temsilcileri katıldı. Belediye-İş Sendikası ile 12. Sözleşmesini imzalayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 10 defa Narlıdere’de, Konak’ta da ikinci sözleşmesini imzaladığını belirterek, hepsini masa başında imzaladıklarını söyledi. Bu süreçte hiç başka bir yöntem, başka bir arayış içine girmediklerini vurgulayan Başkan Batur, sözleşmenin hem emekçilere hem de belediyeye hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.  

Batur: Ülkenin durumu belli ama öncelik emekçinin

Ülkedeki ekonomik krizin en fazla belediyeleri vurduğunu ifade eden Başkan Batur, yaşanan sıkıntılı sürece rağmen hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi. Ancak temel bir prensiplerinin olduğunun da altını çizen Batur, daima işçinin maaşını günü gününe yatırdıklarını, bunun kendileri için bir öncelik olduğunu söyledi. Batur, “Ülkedeki ekonomik kriz en fazla hangi kurumları vurdu derseniz, belediyeleri vurdu. Hem hizmet üretme noktasındayız, hem günlük cari masraflarımızın yüzde yüzü geçen harcamalar yapıyoruz. Beni Narlıdere’den tanıyorsunuz, bizde emekçinin hak edişi ödenir önce, daha sonra diğer hak edişleri öderdik. Burada da aynı şekilde birlik, beraberlik ve dayanışma bu tür noktalarda belli oluyor. Yani şu an bizim için çok önemli. Ben öncelikle Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan kardeşime, yine onunla birlikte temsilci olarak çalışan arkadaşlarıma ve toplu sözleşmenin bu noktaya gelmesinde emekleri olan SODEMSEN Genel Sekreterimiz Cahit Korkmaz’a, hepinize teşekkür ederim. Çünkü karşılıklı anlayış ile sözleşmemiz bu noktaya geldi. Gerçekten de belki daha fazlasını da verebilirdik ama daha önce de söylediğim gibi ülkenin içinde bulunduğu durum, belediyelerin içinde bulunduğu durum ama en önemlisi de günü gününe maaşları ödemek, bunu sağladığımız için huzur içinde uyuyoruz. Ağız tadımızın bozulmaması dileğiyle emekçi kardeşlerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun hem belediyemiz hem çalışanlarımız için” diye konuştu.

Doğan: Belediye varsa biz varız

Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan da toplu sözleşmenin masada sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Batur’a bugüne kadar “emek en yüce değer” anlayışı ile hareket ettiği için teşekkür etti. Doğan, “Biz her zaman şu mantıkla oturduk masaya. Belediye varsa biz varız, belediyenin imkânları doğrultusunda sürdürülebilirlik bizim için çok önemli. Sayın Başkanım ben geldiğiniz günden beri işçinin şu alacağı var, bu alacağı var demedim. Kendisizaten yıllardır Narlıdere’den kalan bir alışkanlığı var Toplu Sözleşmelerde “emek en yüce değer” diye oturur masaya. Tabi gönül ister Başkanım, Türkiye’nin hayat şartları ortada. Nasıl bize, evlerimize ateş düştüyse doğal gazımıza, elektriğimize, suyumuza yüzde 150 zamla bu hayatı sürdürüyoruz ama tabi siz de belediye olarak aldığınız mazot giderleri yüzde 150 bütün belediyelerde arttı. Gönül isterdi bu sözleşmeyi daha güzel imkânlarla yapalım ama bu sözleşmemiz de çok güzel” dedi.

Korkmaz: Öncelik sürdürülebilir toplu sözleşme

Türkiye genelinde 171 belediye, 77 şirket olmak üzere 248 işveren üyesi olan SODEMSEN Genel Sekreteri Cahit Korkmaz da toplu sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada özverili bir tavır sergileyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve sendika temsilcilerini kutladı. Korkmaz, “Elimizden geldiğince Toplu İş Sözleşmelerinde ortak bir nokta yakalayarak yeri geldiğinde belediye başkanlarımızın toplu sözleşmelerle ilgili düşüncelerini işçiye yaklaştırarak, yeri geldiğinde işçimizin toplu sözleşmeler ilgili düşüncelerini işverenimizin bütçesine yaklaştırarak ortak bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Konak Belediyesinde de benzer bir durum yaşadık. Toplu iş sözleşmesinde çözüm odaklı gayret ve çabaları için öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’u, yine bu toplu sözleşmenin sonuçlanmasında gerçekten özverili davranan Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan’ı kutluyorum. Çok önemli çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte gerçekleri masaya yatıralım. Öncelik tabi yapılan toplu iş sözleşmesinin sürdürülebilirliğidir.” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KONAK'TA, EMEKÇİYİ, SEVİNDİREN, İMZALAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı