İNTİHAR, GASP..SAS OPERASYONU..İZMİR'DE GÖZALTILAR VAR google.com, pub-2318409379925054, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
02 Haziran 2023 - Cuma 10:42 Bu haber 2040 kez okundu
 
İNTİHAR, GASP..SAS OPERASYONU..İZMİR'DE GÖZALTILAR VAR
MASAK'TA DEVREDE
ASAYİŞ Haberi
İNTİHAR, GASP..SAS OPERASYONU..İZMİR'DE GÖZALTILAR VAR

Polis ve savcılık SAS Holding'e yönelik büyük operasyon başlattı. İzmir'in de aralarında bulunduğu 11 il de 55 kişi gözaltına alındı. İddiaya göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleyman Aydın ve eski eşi Sibel Koçak tarafından kurulan SAS Holding'in çok sayıda kişiyi dolandırdığı şikayetlerinin artması sonucu holdingi incelemeye aldı. 

MASAK'TA DEVREDE

Savcılığın yürüttüğü soruşturmaya Mali Suçları Araştırma Komisyonu (MASAK), İstanbul Emniyet Müdürlüğü dahil edildi. Koordineli çalışmalar sonucunda söz konusu şirketin "piramit satış sistemi" ile üst düzey kişilere haksız şekilde yüksek miktarlarda para kazandırdığı belirlendi. Sisteme en fazla üye kazandıran kişilere lüks araçlar gibi ödüllerin verildiği ve bu sayede sistemin giderek büyüdüğü anlaşıldı. 

İNTİHAR VE GASP

Ancak, şirketin sahiplerinden Süleyman Aydın'ın intihar etmesi ve eski eşi Sibel Koçak'ın gasp edilerek öldürülmesiyle birlikte bu saadet zinciri sisteminin durduğu belirlendi. MASAK'ın hazırladığı raporda sisteme üye kazandıran ve toplamda yaklaşık 58 milyon 500 bin TL (güncel kur farkıyla 143 milyon TL) haksız kazanç elde eden şüphelileri belirlemek için savcılığın emriyle polis bu sabah operasyonlara başladı.

Operasyon kapsamında 11 il de 71 zanlıya yönelik yakalama çalışması başlatıldı. Şuana kadar 55 kişi gözaltına alındı. Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İNTİHAR,, GASP..SAS, OPERASYONU..İZMİR'DE, GÖZALTILAR, VAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı